• Oamenii de știință din Franța au fost alarmați după ce au descoperit pentru prima dată în țară un tip periculos de furnică.
  • Cercetătorii au descoperit o supercolonie” de mici furnici de foc” într-o casă din orașul portuar Toulon de pe Coasta de Azur.
  • Micile insecte de culoare roșie, originare din America de Sud, pot provoca înțepături dureroase mult mai puternice decât sugerează dimensiunea lor de 1,5 mm.

Oamenii de știință din Franța au fost alarmați după ce au descoperit pentru prima dată în țară un tip periculos de furnică. Cercetătorii au descoperit o supercolonie” de mici furnici de foc” într-o casă din orașul portuar Toulon de pe Coasta de Azur, ceea ce a provocat temeri că această specie invazivă ar putea deveni mai răspândită din cauza schimbărilor climatice.

Micile insecte de culoare roșie, originare din America de Sud, pot provoca înțepături dureroase mult mai puternice decât sugerează dimensiunea lor de 1,5 mm. Se spune că acestea sunt similare cu cele ale urzicilor, durând până la trei ore, și pot provoca chiar orbire la animale de companie, cum ar fi pisicile și câinii, atunci când sunt înțepate în jurul ochilor, relatează The Telegraph.

Descoperirea furnicilor poate provoca, de asemenea, perturbarea populațiilor de insecte indigene, așa cum s-a întâmplat în America de Nord, în mai multe insule din Pacific și în unele părți ale Australiei.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Cunoscute și sub numele de furnici electrice”, acestea au fost detectate anterior în Europa, în Malaga, Spania, dar la începutul acestui an s-a constatat că trăiesc într-o colonie mare în casa aflată la 930 de mile nord. Olivier Blight, cercetător la Institutul Mediteranean de Biodiversitate și Ecologie, crede că acestea au ajuns la Toulon împreună cu unele plante.

Descriind populația de insecte găsită în Franța, el a spus: Aveam deja de-a face cu o supercolonie.”De atunci, Blight a solicitat cu succes Uniunii Europene ca furnica mică de foc să fie adăugată pe lista speciilor exotice invazive de interes pentru Uniune”.

Luna trecută, experții în dezinsecție din Hawaii au descris această specie ca fiind cel mai rău invadator din lume” după ce au găsit câteva milioane de furnici regină și câteva miliarde de furnici lucrătoare în comunitatea din Nahiku. Piloții de elicopter au fost folosiți pentru a ataca furnicile din aer.