• Cercetările efectuate în Olanda au arătat că durata maximă de viață pentru o femeie este de 115,7 ani.
  • În cazul bărbaților, aceasta este ușor mai mică, de 114,1 ani, dar chiar și așa, este o perioadă lungă de timp.
  • Oameni de știință au stabilit că durata maximă de viață a unei persoane se oprește la 90 de ani și este puțin probabil să crească vreodată peste 115 ani.

Cercetările efectuate în Olanda au arătat că durata maximă de viață pentru o femeie este de 115,7 ani. În cazul bărbaților, aceasta este ușor mai mică, de 114,1 ani, dar chiar și așa, este o perioadă lungă de timp.

La această concluzie au ajuns statisticienii de la Tilburg și de la Universitatea Erasmus din Rotterdam, care au studiat date de la 75.000 de persoane care au murit în Olanda în ultimii 30 de ani. Unul dintre cei trei oameni de știință care au efectuat cercetarea, profesorul John Einmahl, este citat de Medical Express, care a declarat: În medie, oamenii trăiesc mai mult, dar cei mai în vârstă dintre noi nu au îmbătrânit în ultimii treizeci de ani. Există cu siguranță un fel de zid aici. Bineînțeles, speranța medie de viață a crescut. Cu toate acestea, pragul maxim nu s-a schimbat”.

Pentru a clarifica, nu este vorba despre speranța de viață, ci despre durata de viață, care este folosită pentru a determina cât de mult poate trăi un individ atât timp cât are grijă de el însuși. Aceste constatări se corelează cu un studiu efectuat în America, unde cercetătorii au constatat o gamă similară de durate de viață.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aceștia au stabilit că durata maximă de viață a unei persoane se oprește la 90 de ani și este puțin probabil să crească vreodată peste 115 ani. Aceste cifre sunt contrazise de franțuzoaica Jeanne Louise Calment, care a trăit 122 de ani, o cifră uluitoare.

Deținătoarea recordului mondial este cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată, fiind născută în 1875 și decedând în 1997. Nu se știe dacă reușita ei va fi vreodată depășită, dar Einmahl își propune ca studiul său să fie publicat în următoarea lună, ceea ce ar putea dezvălui cheia unei vieți mai lungi.