• Cercetătorii britanici vor să amplaseze panouri solare uriașe în spațiu pentru a furniza energie Pământului.
  • Aceștia plănuiesc să construiască panouri gigantice care să colecteze energie din razele soarelui, să o stocheze și să o trimită în jos.
  • Cercetarea este efectuată de către Satellite Applications Catapult, din Didcot, Oxon, finanțată de guvern.

Cercetătorii britanici vor să amplaseze panouri solare uriașe în spațiu pentru a furniza energie Pământului. Aceștia vor să creeze o sursă alternativă de energie de nebănuit în încercarea de a învinge criza energetică globală.

Șefii Agenției Spațiale Britanice spun că vor pune la dispoziție o sumă inițială de 500.000 de lire sterline din banii contribuabililor pentru a construi prototipuri pentru acest proiect. Aceștia plănuiesc să construiască panouri gigantice care să colecteze energie din razele soarelui, să o stocheze și să o trimită în jos. Cercetarea este efectuată de către Satellite Applications Catapult, din Didcot, Oxon, finanțată de guvern.

Sam Alden a spus: „Acest proiect este un prim pas vital în dezvoltarea unei soluții viabile de energie solară în spațiu (SBSP). Prin finanțarea SBSP, Agenția Spațială Britanică își demonstrează angajamentul față de această importantă tehnologie energetică a viitorului, ceea ce ne oferă un impuls vital în momentul în care începem această activitate. Finanțarea ne permite să furnizăm multe dintre elementele esențiale pentru a ne asigura că avem o soluție completă, de la tehnologie la aspectele de mediu și de reglementare, de la prima dată. Pe măsură ce lumea se grăbește să atingă un nivel net-zero, se creează un impuls la nivel mondial, iar națiunile care caută să asigure securitatea energetică viitoare urmăresc îndeaproape progresele înregistrate de Regatul Unit.”

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Satellite Applications Catapult investește 155 000 de lire sterline în această cercetare. Experții spun că SBSP ar permite colectarea unei cantități mult mai mari de energie. Însă experții nu sunt siguri că energia colectată în spațiu poate fi trimisă în mod eficient în jos. Orice proiect funcțional de energie solară în spațiu va fi probabil la zeci de ani distanță.