• Oamenii de știință cred că au făcut o descoperire în încercarea de a determina dacă există planete care pot fi locuite de oameni.
  • Cercetătorii spațiali au examinat o planetă numită TRAPPIST-1e, care se află la aproximativ 40 de ani lumină de Pământ.
  • Aceasta va fi inspectată de inovatorul telescop spațial James Webb înainte de sfârșitul acestui an.

Oamenii de știință cred că au făcut o descoperire în încercarea de a determina dacă există planete care pot fi locuite de oameni. În cadrul unui studiu, publicat în Astrophysical Journal, cercetătorii spațiali au examinat o planetă numită TRAPPIST-1e, care se află la aproximativ 40 de ani lumină de Pământ.

Aceasta va fi, de asemenea, inspectată de inovatorul telescop spațial James Webb înainte de sfârșitul acestui an. Se crede că nivelurile de dioxid de carbon și ratele condițiilor meteorologice extreme de pe TRAPPIST-1e sunt comparabile cu cele de pe Pământ.

Dr. Assaf Hochman, de la Institutul de Științe ale Pământului HU Fredy & Nadine Herrmann din Israel, a declarat: Aceste două variabile sunt cruciale pentru existența vieții pe alte planete și sunt acum studiate în profunzime pentru prima dată în istorie. Cadrul de cercetare pe care l-am dezvoltat, împreună cu datele de observație de la Telescopul Spațial Webb, va permite oamenilor de știință să evalueze eficient atmosferele multor alte planete fără a fi nevoie să trimită un echipaj spațial pentru a le vizita fizic. Acest lucru ne va ajuta să luăm decizii în cunoștință de cauză cu privire la care planete sunt bune candidate pentru așezarea oamenilor și poate chiar pentru a găsi viață pe acele planete.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În timpul cercetării s-a ajuns la concluzia că TRAPPIST-1e are o atmosferă mult mai sensibilă decât cea a Pământului. Oamenii de știință au prezis, de asemenea, că orice creștere a gazelor cu efect de seră ar putea duce la schimbări climatice mai extreme decât cele care ar fi observate pe Pământ.

Acest lucru se întâmplă deoarece o parte a planetei se află întotdeauna cu fața spre Soare, la fel cum Luna noastră se află întotdeauna cu fața spre Pământ.

China continuă să manifeste un mare interes pentru căutarea de planete locuibile, având planuri ambițioase pentru o bază marțiană, dezvoltare planetară și o scară a cerului” pentru transportul de mărfuri. Între timp, Elon Musk, CEO-ul Tesla, a promovat întotdeauna și el colonizarea Planetei Roșii.