• Imprimarea 3D ajută acum la crearea de vase de sânge pentru a facilita transplanturile.
  • O parte a provocării constă în crearea de rețele de vase de sânge în organele artificiale.
  • Imprimarea 3D cu gheață utilizează un jet de apă pe o suprafață rece pentru imprimare.


Imprimarea 3D ajunge la un nou nivel. Cercetătorii folosesc imprimarea 3D a gheții pentru a crea vase de sânge artificiale pentru transplanturile de organe. Dacă se dovedește a fi o metodă eficientă, va revoluționa transplanurile.

După crearea formei de gheață dorite, acest șablon este încorporat într-un material de susținere care se întărește în jurul gheții. Apoi, aceasta se topește, lăsând în urmă canalele care imită vasele de sânge din organism. Deși este încă la început, această metodă ar putea revoluționa ingineria țesuturilor, în special pentru crearea de vase de sânge în organele dezvoltate în laborator.

În plus, capacitatea de a testa efectele medicamentelor pe aceste vase imprimate și de a personaliza tratamentele prin învelirea acestora cu celulele proprii ale pacientului înainte de administrare anunță o nouă eră în medicina de precizie și în intervențiile terapeutice. Deși este un drum lung de parcurs până când această tehnică va putea fi utilizată într-un scenariu practic, progresele în domeniul ingineriei țesuturilor, în special prin utilizarea inovatoare a tehnologiei de imprimare 3D, oferă o rază de speranță în abordarea acestei crize.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și