• O echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv a arătat cum anticorpi izolați din sistemul imunitar al supraviețuitorilor COVID-19 au neutralizat cu succes toate variantele cunoscute ale noului coronavirus, a anunțat în buletinul său biroul de presă al Ministerului israelian de Externe, citând un comunicat de presă al universității.
  • Potrivit autorilor studiului, descoperirea elimină necesitatea vaccinărilor de rapel și întărește imunitatea populațiilor cu risc.
  • Autorii studiului sunt Dr. Natalia Freund și doctoranzii Michael Mohr și Ruofan Lee de la Departamentul de Microbiologie Clinică și Imunologie al Facultății de Medicină.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv a arătat cum anticorpi izolați din sistemul imunitar al supraviețuitorilor COVID-19 au neutralizat cu succes toate variantele cunoscute ale noului coronavirus, a anunțat în buletinul său biroul de presă al Ministerului israelian de Externe, citând un comunicat de presă al universității.

Potrivit autorilor studiului, descoperirea elimină necesitatea vaccinărilor de rapel și întărește imunitatea populațiilor cu risc.

Autorii studiului sunt Dr. Natalia Freund și doctoranzii Michael Mohr și Ruofan Lee de la Departamentul de Microbiologie Clinică și Imunologie al Facultății de Medicină.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Acesta a fost realizat în colaborare cu Dr. Ben Crocker de la Universitatea din California San Diego, Ye Xiang de la Universitatea Tsinghua din Beijing, Prof. Meital Gal-Tanami și Dr. Moshe Desso de la Universitatea Bar-Ilan. Rezultatele au fost publicate în New Communications Bulletin.

Studiul este o continuare a lucrărilor de cercetare preliminare din octombrie 2020, în plină criză COVID. Dr. Freund și colegii săi au secvențiat apoi toate celulele B ale sistemului imunitar din sângele persoanelor care s-au vindecat de varianta originală a noului coronavirus și au izolat nouă anticorpi produși de organismul acestor pacienți. Acum, cercetătorii au descoperit că unii dintre acești anticorpi sunt foarte eficienți în neutralizarea tuturor variantelor noului coronavirus, inclusiv Delta și Omicron.

Prin studiul anterior, am arătat că diferiți anticorpi formați ca răspuns la infecția cu varianta originală a virusului vizează diferite părți ale virusului. Cei mai eficienți anticorpi sunt cei legați de proteina spike a virusului, în același loc în care spike se leagă de receptorul celular ACE2. Bineînțeles, nu suntem singurii care au izolat acești anticorpi, iar sistemele de sănătate din întreaga lume i-au folosit pe scară largă până când apariția diferitelor variante de coronavirus i-a făcut inutili pe cei mai mulți dintre ei. Prin prezentul studiu, arătăm că alți doi anticorpi, TAU-1109 și TAU-2310, care se leagă de proteina spike într-o locație diferită de cea în care se concentrează ceilalți anticorpi, sunt de fapt extrem de eficienți în neutralizarea variantelor Delta și Omicron. Conform rezultatelor noastre, eficiența TAU-1109 în neutralizarea Omicron a fost de 92% și de 90% în neutralizarea Delta. TAU-2310 a neutralizat varianta Omicron cu o eficiență de 84% și Delta cu o eficiență de 97%”, a declarat Dr. Freund.

Ea a spus că eficacitatea surprinzătoare a acestor anticorpi poate fi legată de evoluția virusului.

Ea crede că acești anticorpi ar putea revoluționa lupta împotriva COVID-19.

Trebuie să privim pandemia COVID-19 în contextul epidemiilor anterioare la care a fost martoră omenirea. Persoanele care au fost vaccinate împotriva variolei la naștere și care au acum aproximativ 50 de ani au încă anticorpi și, prin urmare, sunt probabil protejate, cel puțin parțial, de virusul variolei maimuțelor”, a spus ea.