• Cu atâtea pregătiri deja făcute și cu atâtea misiuni care se desfășoară deja pe Marte, tranziția către o misiune cu echipaj uman pe Venus ar putea fi dificilă.
  • Autorii au susținut că o misiune cu echipaj uman pe Venus ar trebui să aibă prioritate.
  • Acest lucru ar permite oamenilor de știință să studieze îndeaproape două planete în cadrul aceleiași misiuni.

Un grup de oameni de știință solicită acum ca NASA și alte agenții spațiale să trimită o misiune cu echipaj uman pe Venus înainte de a trimite una pe Marte. NASA a împărtășit planurile de a trimite oameni pe Marte în 2030, dar unii oameni de știință cred că ar fi mai bine să se oprească mai întâi pe cealaltă planetă vecină a Pământului.

Propunerea a fost avansată pentru prima dată la Congresul Internațional de Astronautică din 2022. În propunerea inițială, Noam Izenberg, copreședintele Grupului de analiză a explorării Venus de la Universitatea John Hopkins, a pledat pentru un survol al planetei vecine Pământului. Izenberg spune că o misiune cu echipaj uman pe Venus ar trebui să aibă prioritate față de vizitarea planetei Marte.

Izenberg și alții spun că Venus – deseori numită geamăna Pământului – este aproape complet neexplorată. Există un motiv întemeiat pentru acest lucru, mai ales dacă luăm în considerare faptul că temperatura la suprafața lui Venus atinge aproape 900 de grade Fahrenheit în mod obișnuit. Având în vedere că explorarea planetei Marte și observațiile lui James Webb se intensifică, Izenberg și colegii săi fac presiuni mai mult ca niciodată pentru o misiune pe Venus.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Autorii au susținut că o misiune cu echipaj uman pe Venus ar trebui să aibă prioritate, deoarece este cea mai asemănătoare și relevantă lume cu Pământul pe care vom ajunge vreodată să o explorăm de aproape” În plus, ei spun că Venus este un tărâm al minunilor fără sfârșit, alcătuit din priveliști o formațiune seducătoare. Dacă NASA și alte agenții spațiale vor asculta sau nu aceste apeluri este o altă problemă.

NASA a investit mulți bani în explorarea planetei Marte. Cu atâtea pregătiri deja făcute și cu atâtea misiuni care se desfășoară deja pe Marte, tranziția către o misiune cu echipaj uman pe Venus în schimb ar putea fi dificilă.

Desigur, așa cum au susținut autorii anterior, nu există niciun motiv pentru care o misiune cu echipaj uman pe Venus să nu fie posibilă. Din punct de vedere tehnic, acest lucru ar permite oamenilor de știință să studieze îndeaproape două planete în cadrul aceleiași misiuni.