• Un incendiu subteran într-un oraș minier american, cândva înfloritor, continuă să se manifeste periculos din 1962 și i-a forțat pe majoritatea locuitorilor să plece, dar cinci rezidenți au rămas în continuare.
  • Știai că într-o parte a lumii există un oraș părăsit în care un foc subteran arde de peste 60 de ani?
  • Numele localității este Centralia și se află în statul american Pennsylvania, pe coasta de est.

Un incendiu subteran într-un oraș minier american, cândva înfloritor, continuă să se manifeste periculos din 1962 și i-a forțat pe majoritatea locuitorilor să plece, dar cinci rezidenți au rămas în continuare.

Știai că într-o parte a lumii există un oraș părăsit în care un foc subteran arde de peste 60 de ani?
Numele localității este Centralia și se află în statul american Pennsylvania, pe coasta de est.

Centralia a fost cândva un oraș minier, și unul destul de aglomerat până când și-a închis activitatea în mai 1962. Un incendiu violent într-un depozit de deșeuri s-a extins la minele de cărbune aflate la mii de metri sub suprafață. Chiar și după 61 de ani, focul continuă să facă ravagii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Începând din acest an, orașul a fost izolat de trafic, fiind complet pustiu.

Orașele sunt de obicei abandonate atunci când are loc o calamitate naturală, o epidemie de virus sau un accident care provoacă scurgeri de gaze sau substanțe chimice nocive în zonele rezidențiale. Dar există alte câteva locuri pe Pământ care sunt lipsite de oameni din motive pe deplin neînțelese și neexplicate.

Centralia a rămas pustie de zeci de ani, dar nu a fost complet părăsită până în 2020. Populația sa a scăzut de la 1.000 de locuitori în 1980 la 4 locuitori în 2020. Dar în timpul vârfului său, în 1890, până la 2.700 de oameni au trăit în Centralia.

Din rapoarte a reieșit că mai multe încercări de stingere a incendiului au eșuat pe măsură ce gazele nocive se evaporau din crăpăturile de la suprafață, devenind un loc periculos pentru a trăi.

Coloana de aburi fierbinți care ieșea din gaură a fost testată și s-a constatat că conținea un nivel letal de monoxid de carbon.

Au existat și mai multe incidente. Ochii întregii națiuni au fost ațintiți asupra orașului Centralia după ce un locuitor de 12 ani, Todd Domboski, a căzut într-o groapă de scurgere. Din fericire, el a fost salvat de vărul său Eric Wolfgang.

Până în prezent, foarte puține case au rămas în picioare în Centralia. Cele mai multe dintre clădirile abandonate au fost demolate de către Autoritatea de Reamenajare a Comitatului Columbia sau au fost daramate de natură.