• În ceea ce privește legendele, puține sunt mai intrigante decât orașul pierdut al Atlantidei.
  • Dar foarte puțini oameni știu despre varianta sa japoneză, o formațiune stâncoasă misterioasă îngropată adânc sub mare.
  • Monumentul Yonaguni a fost descoperit de un scafandru local care explora sudul insulelor Ryukyu din Japonia în căutare de rechini, în 1986.

În ceea ce privește legendele, puține sunt mai intrigante decât orașul pierdut al Atlantidei. Dar foarte puțini oameni știu despre varianta sa japoneză, o formațiune stâncoasă misterioasă îngropată adânc sub mare.

Monumentul Yonaguni a fost descoperit de un scafandru local care explora sudul insulelor Ryukyu din Japonia în căutare de rechini, în 1986. Se spune că scafandrul ar fi observat o serie de trepte aproape perfect sculptate, cu margini drepte, la 25 de metri sub suprafață.

Se crede că monumentul, care este dreptunghiular și are forma unei piramide, are o vechime de peste 10.000 de ani, dar originile sale rămân necunoscute.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Cu toate acestea, unii oameni cred că este vorba de rămășițele unei civilizații pierdute de mult timp din Pacific, construită probabil de poporul preistoric Jomon din Japonia, care datează încă din anul 12000 î.Hr. și de aceea oamenii îl numesc Atlantida Japoniei.

În plus față de liniile drepte, se spune că unele dintre stânci ar avea semne hieroglifice sculptate pe ele, ceea ce dă mai multe indicii că este vorba de o structură făcută de om. Masaaki Kimura, un geolog marin de la Universitatea din Ryukyus, a făcut scufundări în acest loc pentru a măsura și cartografia formațiunilor sale timp de aproape două decenii și este convins că acestea sunt rămășițele orașului scufundat.

De asemenea, el a precizat că pe sit au fost descoperite mici tabere, ceramică, unelte de piatră și șeminee. Kimura a declarat la o conferință științifică: Cea mai mare structură arată ca o piramidă complicată, monolitică, în trepte, se ridică de la o adâncime de 25 de metri”.


Cu toate acestea, nu toată lumea este la fel de convinsă ca și el – unii adepți ai teoriei conspirației fiind de părere că răspunsurile din spatele orașului subacvatic sunt rezultatul acțiunii extratereștrilor. Alții au propriile lor opinii despre Yonaguni. Dr. Robert Schoch crede că Yonaguni este un fenomen natural și a susținut că, dacă orașul ar fi fost creat de om, ar fi fost înainte de Era Glaciară.

În timp ce Kimura a susținut că a identificat ruinele unui castel, intrări arcuite, cinci temple, cel puțin un stadion mare și pasaje înguste, Dr. Schoch susține că treptele” piramidei sunt pur și simplu rezultatul eroziunii.

El a spus: Nici o parte a monumentului nu este construită din blocuri separate de piatră care au fost plasate în poziție. La suprafață, acțiunea naturală a valurilor și a mareelor este responsabilă pentru erodarea și îndepărtarea gresiei în așa fel încât au rămas structuri foarte regulate în formă de trepte și terase.”