• Experții au afirmat că următorul eveniment de extincție în masă care va lovi planeta se va concentra în jurul schimbărilor climatice, a modului și vitezei în care planeta se poate regenera.
  • Studiul susține că cea de-a 6-a extincție în masă nu a început încă, dar Pământul se îndreaptă spre ea.
  • O creștere a temperaturilor medii globale de 9 grade Celsius este esențială pentru ca extincțiile în masă majore să coincidă cu încălzirea globală.

Experții au afirmat că următorul eveniment de extincție în masă care va lovi planeta se va concentra în jurul schimbărilor climatice, a modului și vitezei în care planeta se poate regenera.

Pe parcursul celor 4,5 miliarde de ani de istorie a planetei au avut loc până acum cinci extincții în masă.

Acum se crede că schimbările climatice vor duce la următoarea.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Deși, probabil, nu se va întâmpla prea curând, Pământul ar trebui să fie într-o stare în care schimbările climatice să distrugă planeta mai repede decât poate fi înlocuită.

David Storch, profesor în cadrul Departamentului de Ecologie de la Universitatea Charles din Praga, a declarat pentru Live Science: „Rata actuală de extincție este cu aproximativ două ordine de mărime mai mare decât rata normală de extincție.

„Este posibil ca schimbările climatice detectate în timpul acestor ultime extincții în masă să nu fie singura cauză a extincțiilor, dar rata de dispariție poate fi o consecință a altor schimbări globale care au avut loc în acea perioadă.”

Kunio Kaiho, profesor emerit la Departamentul de Științe ale Pământului de la Universitatea Tohoku din Japonia, a explicat că, la modul în care se încălzește planeta, aceasta se află la doar câteva grade de temperatura necesară pentru a distruge Pământul mai repede.

El a spus: „O creștere a temperaturilor medii globale de 9 grade Celsius este esențială pentru ca extincțiile în masă majore să coincidă cu încălzirea globală.”

Potrivit site-ului web al guvernului britanic, temperatura combinată a uscatului și a oceanelor a crescut cu o rată medie de 0,08 grade Celsius pe deceniu din 1880, aproape două grade întregi între 1880 și 2022.

Cu toate acestea, rata medie de creștere din 1981 este de 0,18C, ceea ce reprezintă mai mult decât dublul ratei actuale de încălzire planetară.

Acest lucru ar însemna că următorul eveniment de extincție este încă departe.