• Primii gemeni din lume produși din embrioni congelați în urmă cu 30 de ani, s-au născut într-un spital din Statele Unite, informează agențiile mondiale.
  • Până în 2007, embrionii cuplului au fost depozitați într-un laborator din vestul Statelor Unite, dar apoi familia i-a donat Centrului Național de Donare de Embrioni din Knoxville, Tennessee.
  • Recordurile anterioare au fost deținute de două surori, Emma și Molly Gibson.

Primii gemeni din lumeproduși din embrioni congelați în urmă cu 30 de ani, s-au născut într-un spital din Statele Unite, informează agențiile mondiale. Lydia și Timothy Ridgway au născut primul lor bebeluș pe 31 octombrie anul acesta. Fetița a cântărit 2.580 de grame, iar băiatul 2.920 de grame. Ambii bebeluși au o stare de sănătate excelentă.

Părinții lor, Philip și Rachel din statul Oregon, au folosit material de la donatori – embrioni congelați la 22 aprilie 1992. Acestea au fost păstrate în azot la o temperatură de minus 200 de grade timp de 30 de ani. Donatoarea de ovule a fost o femeie de 34 de ani, iar donatorul a fost soțul ei, care avea atunci 50 de ani.

Până în 2007, embrionii cuplului au fost depozitați într-un laborator din vestul Statelor Unite, dar apoi familia i-a donat Centrului Național de Donare de Embrioni din Knoxville, Tennessee, în speranța că alți doritori îi vor putea folosi, potrivit CNN.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

„Într-un fel, Lydia și Timothy sunt cei mai mari copii ai noștri, chiar dacă sunt cei mai mici. Aveam 5 ani când Dumnezeu le-a dat viață Lydiei și lui Timothy și de atunci i-a păstrat”, a declarat fericitul tată Philip Ridgway. El și soția sa mai au patru copii cu vârste de 8, 6, 3 și 1 an, niciunul dintre ei nefiind conceput prin procedura în vitro.

Recordurile anterioare au fost deținute de două surori, Emma și Molly Gibson. Emma a venit pe lume dintr-un embrion congelat în urmă cu 24 de ani, iar Molly, care provine dintr-un embrion lăsat în azot timp de 27 de ani, a plâns și ea în 2020.