• Pe măsură ce cerul se umple cu mai multe rachete, sateliți și resturi, un startup numit LeoLabs încearcă să pună ordine în haos.
  • Ei vor să afle cum ar putea tehnologia lor să împiedice orbita joasă a Pământului să se transforme într-o mizerie absolută.
  • Până acum, startup-ul a investit 100 de milioane de dolari în sisteme de radar care să monitorizeze cerul.

Din 1960 și până în 2020, numărul sateliților din spațiu a crescut. Am început de la zero și am ajuns la 2,500. Totuși, un an mai târziu, numărul lor s-a dublat, iar specialiștii preconizează că peste încă un an vom ajunge la 10.000. Tocmai din acest motiv LeoLabs vrea să prevină supra aglomerarea spațiului.

Ceea ce facem este să urmărim toți sateliții, toate bucățile de resturi din orbita Pământului și motivul pentru care suntem această afacere este pentru că spațiul a intrat într-o cursa spațială. Și numărul de sateliți crește” , transmite CEO LeoLbs, Daniel Ceperley.

LeoLabs a fost fondat în 2015, atunci când Daniel a simțit pericolul care va urma. Pe lânga sateliți,
spațiul este plin și de gunoi. În prezent, sunt în jur de 15.000 de resturi – fie de la rachete, fie de la foști sateliți.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

,,Pe lângă cele 15.000 de bucăți de resturi, astăzi sunt și 250.000 de resturi periculoase, dar nedepistate încă. Deci, o parte importantă din ceea ce noi ne-am setat să facem este să descoperim aceste mici bucăți și să le aducem într-o zonă mai sigură„.

Până acum, startup-ul a investit 100 de milioane de dolari în sisteme de radar care să monitorizeze cerul și să indentifice obiectele de pe orbită.

,,Ai nevoie de această rețea mondială de radari. Dacă ai un site pentru radar, poți să verifici un satelit de două ori pe zi. Deci să aștepți 12 ore înseamnă foarte mult. Ceea ce ai nevoie sunt site-uri în jurul lumii. Astăzi avem patru site-uri. Plănuim să avem mai mult de 20 în câțiva ani” , spune Ceperley.