• Concluziile provin dintr-un studiu efectuat pe 150 de adolescenți deținuți în centre de detenție pentru minori.
  • Toți au fost clasificați ca fiind insensibili și lipsiți de emoții.
  • Cercetătorii speră că identificarea și tratarea acestui subgrup poate contribui la salvarea lor de la un comportament antisocial pe viață.

Două trăsături cheie de personalitate ale unui psihopat sunt lipsa de sensibilitate și lipsa de emoții, potrivit cercetărilor. A fi insensibil înseamnă a avea un dispreț crud față de ceilalți. Persoanele insensibile sunt lipsite de compasiune, au sânge rece.

În plus, psihopații au, de obicei, dificultăți în a răspunde la emoțiile altora într-un mod normal – ei înșiși par, de asemenea, lipsiți de emoții. De exemplu, psihopații au tendința de a nu manifesta niciun sentiment atunci când îi văd pe alții suferind.

Cu toate acestea, unii psihopați se folosesc de un exterior lipsit de emoții pentru a ascunde tulburările interioare. Profesorul Tim Stickle, care a condus studiul, a explicat că un subgrup de psihopați experimentează emoții puternice: Ei par insensibili și lipsiți de emoții în fața celorlalți, dar propria lor experiență emoțională este că sunt foarte tulburați, au niveluri ridicate de anxietate, niveluri ridicate de depresie, niveluri ridicate de emoție. Ne gândim la acești copii nocivi, antisociali și agresivi ca fiind imuni la frică, imuni la sentimente negative, dar, de fapt, arătăm că un întreg grup dintre ei nu numai că nu sunt imuni, dar sunt foarte susceptibili.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Concluziile provin dintr-un studiu efectuat pe 150 de adolescenți deținuți în centre de detenție pentru minori. Toți au fost clasificați ca fiind insensibili și lipsiți de emoții, iar cei mai mulți s-au conformat acestui stereotip – dar nu toți.

Un mic grup s-a încadrat într-o categorie pe care cercetătorii o numesc delincvenți cu psihopatie scăzută”. Alte studii au arătat, de asemenea, că în rândul adulților există un grup care arată ca niște psihopați, dar care, de fapt, experimentează emoții puternice.

Profesorul Stickle a declarat: Nu este o singură caracteristică care permite identificarea clară a celor care se încadrează în ce grup; este nevoie de o gamă largă de trăsături. Aceste trăsături sunt deosebit de răspândite în cazul adolescentelor din sistemul de justiție juvenilă. Trăsăturile netratate, insensibile și lipsite de emoție, îi pun pe acești tineri în pericol de a deveni infractori pe viață.

Cercetătorii speră că identificarea și tratarea acestui subgrup poate contribui la salvarea lor de la un comportament antisocial pe viață – și a societății de consecințele acestuia.