• Cuplurile fără copii nu au mai multe regrete mai târziu în viață față de părinții în vârstă, au descoperit cercetătorii.
  • Studiul, publicat în jurnalul PLOS ONE, a examinat datele dintr-un sondaj efectuat pe 1.000 de adulți.
  • Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că tendința s-a aplicat pe toate categoriile demografice.

Un studiu realizat de Michigan State University din SUA a constatat că unul din cinci adulți din statul Michigan nu plănuia să aibă vreodată copii, un număr considerabil, care evidențiază scăderea semnificativă a ratei natalității din țară în ultimii doi ani. Interesantă a fost o constatare mai extinsă: cuplurile fără copii nu au avut mai multe regrete mai târziu în viață decât părinții, contrazicând o îngrijorare frecvent citată.

Descoperirile subliniază, de asemenea, noile evoluții îngrijorătoare în ceea ce privește dreptul la asistență medicală reproductivă în țară, oamenii fiind potențial forțați să nască copii împotriva dorințelor lor după inversarea deciziei Roe v Wade, cu privire la avorturi, scrie revista Futurism.

Cuplurile fără copii au o viaţă lipsită de regrete

Studiul, publicat în jurnalul PLOS ONE, a examinat datele dintr-un sondaj efectuat pe 1.000 de adulți și a constatat că „20,9% dintre adulții din Michigan nu își doresc copii, ceea ce se potrivește îndeaproape cu estimarea noastră anterioară de 21,6% și înseamnă că peste 1,6 milioane de oameni din Michigan nu au copii”, a spus coautoarea Jennifer Watling Neal, profesoară de psihologie la MSU. „Michiganul este asemănător din punct de vedere demografic cu Statele Unite în ansamblu, așa că acest lucru ar putea însemna că între 50 și 60 de milioane de americani nu au copii”, a adăugat ea. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că tendința s-a aplicat pe toate categoriile demografice.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Citește și:

STUDIU. De ce le este dor adulților de copilărie? Majoritatea își amintesc că se trezeau fericiți dimineața

STUDIU: Memoria umană nu este sigură nici măcar pe termen scurt. Ce spun oamenii de știință

Pastilele anti-îmbătrânire ar putea apărea pe piață în următorii cinci ani. Cum vor acționa pilulele