• Guma de mestecat conține copii ale proteinei ACE2 care se găsește pe suprafețele celulare.
  • Proteinele ACE2, „capcană virală din guma de mestecat, sunt transportate în celule de salată modificate.
  • O altă gumă de mestecat experimentală realizată cu pulbere de fasole în loc de celule de salată nu numai că prinde particulele SARS-CoV-2 în experimentele de laborator, ci și tulpini de gripă.

O gumă de mestecat experimentală care prinde particulele SARS-CoV-2 în salivă este promițătoare pentru reducerea transmiterii noilor variante ale virusului, potrivit unor noi date, în timp ce cercetătorii se pregătesc să lanseze primul test la om.

Guma de mestecat conține copii ale proteinei ACE2 care se găsește pe suprafețele celulare, pe care coronavirusul o folosește pentru a pătrunde în celule și a le infecta. În experimentele în eprubetă, folosind salivă de la persoane infectate cu variantele Delta sau Omicron, particulele de virus s-au atașat de receptorii ACE2 din guma de mestecat, iar încărcătura virală a scăzut la niveluri nedetectabile, au raportat cercetătorii în Biomaterials.

În cadrul studiului clinic, pacienții COVID-19 vor mesteca fiecare câte patru comprimate de gumă ACE2 în fiecare zi, timp de patru zile. Proteinele ACE2, „capcană virală din guma de mestecat, sunt transportate în celule de salată modificate. O a doua gumă de mestecat experimentală realizată cu pulbere de fasole în loc de celule de salată nu numai că prinde particulele SARS-CoV-2 în experimentele de laborator, ci și tulpini de gripă, alte coronavirusuri care provoacă răceli obișnuite și, potențial, alte virusuri orale, cum ar fi papilomavirusul uman și herpesvirusul, potrivit articolului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Deoarece transmiterea nazală este neglijabilă în comparație cu transmiterea orală… mestecarea gumei ACE2 și înghițirea proteinei ACE2 ar trebui să minimizeze infecția, să protejeze pacienții cu COVID-19 și să prevină transmiterea, a declarat conducătorul cercetării, Dr. Henry Daniell de la Școala de Medicină Dentară de la Universitatea din Pennsylvania.