• S-ar putea să nu fie vina noastră că mâncăm mult mai mult decât are nevoie corpul nostru.
  • Creierul nostru nu este conștient de ceea ce ne înconjoară în mod direct.
  • Creierul procesează amintiri subconștiente care au fost create cu o jumătate de secundă în urmă.

O nouă teorie care se referă la conștiință, adică la modul în care ne percepem pe noi înșine și lumea din jurul nostru, susține că creierul nostru nu este conștient în mod direct de ceea ce ne înconjoară, ci mai degrabă procesează amintiri subconștiente care au fost create cu o jumătate de secundă în urmă.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Boston consideră că această nouă teorie pe care au dezvoltat-o ar putea explica de ce este atât de dificil să ținem o dietă sau să rezistăm comportamentelor impulsive.

Pe scurt, teoria noastră este că conștiința s-a dezvoltat ca un sistem de memorie care este folosit de creierul nostru inconștient pentru a ne ajuta să ne imaginăm în mod flexibil și creativ viitorul și să planificăm în consecință”, a declarat autorul corespondent Andrew Budson, MD, profesor de neurologie.

Recomandări

LE-O DĂM ÎN VOT!
CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ
SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
CINE ESTE CĂLIN GEORGESCU
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA

Ceea ce este complet nou în legătură cu această teorie este că sugerează că nu percepem lumea, nu luăm decizii și nu efectuăm acțiuni în mod direct. În schimb, facem toate aceste lucruri în mod inconștient și apoi – aproximativ o jumătate de secundă mai târziu – ne amintim în mod conștient că le-am făcut.

O nouă teorie care se ocupă de conștiință, adică de modul în care ne percepem pe noi înșine și lumea din jurul nostru, susține că creierul nostru nu este conștient de ceea ce ne înconjoară în mod direct, ci mai degrabă procesează amintiri subconștiente care au fost create cu o jumătate de secundă în urmă.