• Ești stresat la job și parcă productivitatea ți-a scăzut ? E clar: îți trebuie un animal de companie la birou.
  • Cercetătorii de la Virginia Commonwealth University au descoperit mai puțin cortizol la angajații
    cu animale de companie în preajmă.
  • „La noi este un mediu foarte solicitant, dar la un moment dat, îți apare o pisică de undeva, începi să zâmbești”, spune un manager.

Cercetătorii de la Virginia Commonwealth University au descoperit mai puțin cortizol la angajații
cu animale de companie în preajmă. Ei susțin că prezența unei pisici, de exemplu, poate reduce semnificativ stresul.

Bianca Brândușă, psihoterapeut, spune că animalele de companie la birou reduc stresul. Cristina are o firmă de IT&C, unde are și două pisici pe care le-a adoptat. Gela consideră că un animal de companie la birou i-ar reduce productivitatea.

„Noi ne naștem cu ideea de a avea grijă de ceilați. Având la birou cui să dăm această grijă și atenție, suntem mai liniștiți, suntem mai fericiți, suntem mai cooperanți, conflictele scad, iar nivelul hormonului de fericire crește.” susține Bianca Brândușă, psihoterapeut.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Și uite așa, în preajma unui animal de companie, devii mai creativ, mai empatic și lucrezi cu drag.
Cristina Băcanu, manager – firmă IT&C, și-a luat două pisici care i-au schimbat complet modul de lucru.

„La noi este un mediu foarte solicitant, dar la un moment dat, îți apare o pisică de undeva, începi să zâmbești, o cauți, nu știi unde e, se mai joacă pe lângă tine, mai doarme pe lângă tine, pe lângă calculatorul tău.Suntem multitasking dintr-o dată. Ne mai uităm la pisică ce face, ne uităm la ce avem de lucru, o mai luăm în brațe și o mângâiem, și atunci lucrurile se liniștesc, îți vin și ție idei.”

Pentru Gela Arpinte, manager companie internațională, locul animalului de companie e acasă. Are patru câini, dar nu i-ar lua niciodată la birou. I-ar distrage atenția, iar jobul ar trece pe plan secund.
„Sunt neastâmpărați, ar mai lătra. Dacă ai ceva de lucru, trebuie să se te concentrez , nu poți. Eu nu m-aș putea concentra. Mie îmi trebuie liniște când lucrez. Nu mi se pare un lucru bun să îți aduci animalul la birou, pentru că, în cazul meu nu aș putea lucra liniștită.