- Chirurgii de la Universitatea din New York au transplantat cu succes două inimi de porc modificate genetic la doi pacienți aflați în moarte cerebrală, informează Reuters.
- Acest lucru îi aduce pe medici cu un pas mai aproape de obiectivul pe termen lung de a utiliza organe de la porci pentru a rezolva problema lipsei de organe umane pentru transplant.
- Inimile transplantate au funcționat în mod normal și nu a existat niciun indiciu de respingere în timpul celor trei zile de experimente din iunie și iulie, au anunțat medicii în cadrul unei conferințe de presă.
Chirurgii de la Universitatea din New York au transplantat cu succes două inimi de porc modificate genetic la doi pacienți aflați în moarte cerebrală, informează Reuters.
Advertisment
Acest lucru îi aduce pe medici cu un pas mai aproape de obiectivul pe termen lung de a utiliza organe de la porci pentru a rezolva problema lipsei de organe umane pentru transplant.
Inimile transplantate au funcționat în mod normal și nu a existat niciun indiciu de respingere în timpul celor trei zile de experimente din iunie și iulie, au anunțat medicii în cadrul unei conferințe de presă.
Recomandări
Organele sunt modificate genetic pentru a reduce riscul ca sistemul imunitar uman să le respingă rapid.
Operațiile au fost efectuate după ce un bărbat de 57 de ani a murit în luna martie a acestui an, primul pacient căruia i s-a transplantat o inimă modificată genetic de la un porc. Transplantul a fost efectuat în ianuarie la Centrul Medical al Universității din Maryland. Pacientul suferea de o boală cardiacă incurabilă și aceasta era șansa lui de supraviețuire. Motivele pentru care noua inimă a americanului nu a reușit să funcționeze pentru mult timp sunt încă neclare.
Experții de la Universitatea din New York au testat inimile de porci pentru depistarea virușilor cu ajutorul unui sistem de monitorizare îmbunătățit. Aceștia nu au găsit nici o dovadă a așa-numitului Citomegalovirus porcin, care a fost găsit în sângele pacientului transplantat la centrul medical din Maryland și care ar fi putut contribui la moartea acestuia.
Cercetătorii de la Universitatea din New York au transplantat, de asemenea, rinichi de porc la doi pacienți aflați în moarte cerebrală în 2021.
Până în prezent, aceștia consideră că astfel de transplanturi sunt mai sigure la persoanele aflate în moarte cerebrală decât la pacienții în viață. De asemenea, aceștia remarcă faptul că intervențiile au un caracter mai informativ, deoarece biopsiile pot fi efectuate mai frecvent.
„Testarea oferă detalii extraordinare”, spune Robert Montgomery, MD, director al Centrului de Transplant NYU. „Am reușit să înregistrăm în timp real tot ce s-a întâmplat în acea perioadă de 72 de ore”, spune el.
Nașterea, transportul, intervenția chirurgicală de transplant și toate activitățile de imunosupresie au fost efectuate în același mod ca la un transplant cardiac normal cu organ uman, spun medicii.
Experimentele care au durat 72 de ore au furnizat date preliminare, dar multe întrebări rămân încă fără răspuns, notează Dr. Montgomery.
Partenerii noștri