• Nașterea unui copil este cel mai mare miracol, însă nu toate femeile se pot bucura de el, din cauza unor probleme medicale.
  • Transplantul de uter poate fi o alternativă eficientă și sigură atunci când uterul funcțional lipsește.
  • În 2021, pentru prima dată în Franța, o femeie cu uter transplantat a dat naștere unui copil sănătos.

Nașterea unui copil este cel mai mare miracol, însă nu toate femeile se pot bucura de el, din cauza unor probleme medicale. Descoperirile medicinei fac însă ca și infertilitatea să aibă remediu.

Transplantul de uter poate fi o alternativă eficientă și sigură atunci când uterul funcțional lipsește. Jen a trăit miracolul și a devenit mamă. Imediat ce există un donator, pacienta intră rapid în operație.

În 2021, pentru prima dată în Franța, o femeie cu uter transplantat a dat naștere unui copil sănătos. Mama, Deborah, în vârstă de 36 de ani, a beneficiat în martie 2019 de primul transplant de uter realizat în Franța, cu uterul unui donator viu, care a fost chiar mama ei care avea atunci 57 de ani.

Recomandări

COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI
ISRAEL LUPTĂ PE DOUĂ FRONTURI
CINE ȚI-A LUAT SECTORUL?
TAYLOR SWIFT PROVOACĂ CUTREMUR
CE DECIDE G7 PENTRU UCRAINA
INVESTITORII APROBĂ PLANUL LUI MUSK

Ca parte a normalului reproducerea sexuală, un uter bolnav sau absent nu permite un embrion normal implantare, redând efectiv femela infertilă. Acest fenomen este cunoscut ca factor uterin absolut infertilitate (AUFI). Transplantul de uter este un tratament potențial pentru această formă de infertilitate.