• Un supercalculator conceput pentru a prezice modelele civilizației umane a făcut o predicție terifiantă, potrivit căreia viața, așa cum o cunoaștem, va lua sfârșit până în anul 2050.
  • Mașina, creată în 1973 de profesori universitari de top, a văzut deja câteva dintre predicțiile sale împlinindu-se.
  • Algoritmul său sofisticat ia în considerare o varietate de factori, inclusiv rata natalității și nivelul de poluare.

Un supercalculator conceput pentru a prezice modelele civilizației umane a făcut o predicție terifiantă, potrivit căreia viața, așa cum o cunoaștem, va lua sfârșit până în anul 2050. Mașina, creată în 1973 de profesori universitari de top, a văzut deja câteva dintre predicțiile sale împlinindu-se, inclusiv scăderea disponibilității resurselor naturale și a mineralelor vitale.

Algoritmul său sofisticat ia în considerare o varietate de factori, inclusiv rata natalității și nivelul de poluare, pentru a prezenta estimări despre cum va fi viața. La vremea respectivă, previziunile sale pentru 2020 susțineau că starea planetei va fi extrem de critică”.

Dacă nu facem nimic în această privință, calitatea vieții scade la zero”, a transmis un buletin de știri sinistru pe supercomputer. Poluarea devine atât de gravă încât va începe să ucidă oameni, ceea ce, la rândul său, va face ca populația să scadă, mai mică decât era în 1900. În acest stadiu, în jurul anilor 2040 – 2050, viața civilizată, așa cum o știm noi pe această planetă, va înceta să mai existe”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Această mașinărie sumbră, comandată de Clubul de la Roma și botezată World One”, a avertizat că utilizarea unor mașini mai puțin poluante și reducerea ratei natalității reprezintă o schimbare atât de mică încât este aproape irelevantă pentru asigurarea supraviețuirii lumii.

Din nefericire pentru omenire, previziunile supercomputerului sunt susținute de astronomul regal Martin Rees, unul dintre cei mai renumiți astrofizicieni din Marea Britanie.

Acesta a prezis, de asemenea, un viitor sumbru pentru omenire, susținând că amenințările dezastruoase, de la schimbările climatice la dependența excesivă de tehnologie, vor face foarte dificilă supraviețuirea umanității.
Dar a spus că, dacă vom reuși să depășim provocările uriașe care ne așteaptă, omenirea ar putea trăi foarte mult timp, chiar dacă nu așa cum o știm noi.