• Cel mai mare centru de urgențe din lume a fost inaugurat joi în Israel, cu autotriaj la check-in și roboți care să ajute oamenii să se orienteze.
  • Unitatea de 8.000 de metri pătrați de la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv a fost inaugurată de președintele Isaac Herzog, premierul Yair Lapid, secretarul pentru sănătate Nitzan Horowitz și de filantropul Sylvan Adams.
  • Instituția a fost proiectată pentru a răspunde atât nevoilor de urgență obișnuite, cât și unui aflux brusc de victime din cauza războiului și a terorismului.

Cel mai mare centru de urgențe din lume a fost inaugurat joi în Israel, cu autotriaj la check-in și roboți care să ajute oamenii să se orienteze.

Unitatea de 8.000 de metri pătrați de la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv a fost inaugurată de președintele Isaac Herzog, premierul Yair Lapid, secretarul pentru sănătate Nitzan Horowitz și de filantropul Sylvan Adams.

Instituția a fost proiectată pentru a răspunde atât nevoilor de urgență obișnuite, cât și unui aflux brusc de victime din cauza războiului și a terorismului.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Există 100 de paturi de urgență pentru pacienți internați, mai multe decât orice alt spital israelian, iar acest număr poate fi dublat în caz de urgență.

Se fac aranjamente speciale pentru pacienții psihiatrici care necesită îngrijire de urgență și există o cameră specială pentru persoanele care sosesc după o agresiune sexuală, unde nevoile lor pot fi abordate cu o sensibilitate specială.

Adams, un cetățean canadian-israelian care a finanțat mai multe proiecte de profil în Israel în ultimii ani, a donat 28 de milioane de dolari spitalului, care dă numele departamentului de urgență în onoarea sa.

La începutul ceremoniei de deschidere, el a declarat pentru The Times of Israel: Israelul este deja un lider pe scena mondială în domeniul medicinei, iar oamenii de știință și medicii israelieni ne aduc unele dintre cele mai importante soluții de cercetare, inovare și îngrijire. Prin urmare, este potrivit ca Israelul să fie în prima linie în ceea ce privește furnizarea de asistență medicală de urgență și sunt mândru că această nouă unitate va da un exemplu.”

Atât el, cât și spitalul au declarat că este cel mai mare din lume.

Sunt încântat să le ofer locuitorilor statului Israel din Ichilov cea mai mare și mai modernă cameră de urgență de acest tip”, a declarat el la ceremonie.

Am făcut o analiză amănunțită și, pe baza tuturor constatărilor noastre și a tot ceea ce am găsit, noua cameră de urgență este cea mai mare din lume, cu 8.000 de metri pătrați”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Avi Shushan.

Lapid a declarat într-un discurs: Această sală de urgență reunește tot ce are mai bun statul Israel, incredibilul nostru capital uman, care produce cei mai buni medici, asistente și echipe medicale din lume, iar tehnologia națiunii de înaltă tehnologie îi echipează cu cele mai avansate instrumente pentru a lupta pentru sănătatea noastră.”

Personalul de înaltă tehnologie al noii instituții devine evident de îndată ce ajungeți. Pacienții care se simt suficient de bine se vor autoverifica și apoi vor trece la autotriaj, unde sistemele automate le verifică temperatura, tensiunea arterială, ritmul cardiac și saturația de oxigen din sânge. Rezultatele intră direct în sistemul informatic al spitalului, iar dacă pacienții prezintă un risc ridicat, personalul este anunțat imediat.

Roboții mobili îi ajută pe pacienți să găsească departamentul pe care îl doresc, iar o aplicație le spune exact ce se întâmplă cu testele, rezultatele și tratamentele lor.

Spitalul extinde definiția îngrijirii de urgență la diferite departamente care nu se găsesc de obicei în departamentele de urgență israeliene. Există consultanți profesioniști în cardiologie, neurologie și sănătate cutanată și sexuală.

Prof. Ronni Gamzu, directorul general al Centrului Medical Sourasky din Tel Aviv, a comentat: Am fost foarte încântat de această decizie. Departamentul nostru de urgență tratează cazuri complicate pe scară largă și prin urmare, provocarea de a oferi servicii excelente este mare. Suntem hotărâți să ne ridicăm la înălțimea acestei provocări și să dovedim că este posibil să cerem și să primim un tratament prompt și excelent, chiar și în orele de vârf.”

El a spus că noua facilitate anunță o revoluție medicală și tehnologică”.