• Organizația Internațională a Meteorelor are vizualizări animate 3D ale fluxurilor de meteoriți Southern Delta Aquariid și Alpha Capricornid, care arată cum sunt distribuite resturile în spațiu.
  • De-a lungul a sute sau mii de ani, orbitele sunt învăluite de fluxuri largi de praf.
  • Pământul trece continuu prin fluxuri de detritus în timp ce se deplasează în jurul soarelui.

În acest weekend, trei ploi de meteoriți ar putea fi active în același timp, combinându-se pentru a oferi un spectacol aproape toată noaptea. Cele trei ploi de meteoriți activi ar putea avea loc în același timp – combinându-se pentru a oferi un spectacol de artificii cerești aproape toată noaptea.

Deși cea mai bună noapte de vizionat va fi seara și noaptea de sâmbătă, pe 30 iulie până în zorii zilei de duminică dimineața, cele trei ploi vor fi aproape de ritmurile lor maxime începând din această seară.

Cel mai bun lucru este că va fi o lună nouă, ceea ce înseamnă că nu va fi prea multă strălucire care să strice spectacolul. Sistemul solar este plin de resturi rămase în urma formării planetelor acum mai bine de 4,5 miliarde de ani. Unele dintre aceste resturi – comete și asteroizi – se deplasează pe orbite care se intersectează cu traiectoria Pământului în jurul Soarelui.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

De fiecare dată când aceste comete și asteroizi se îndreaptă spre Soare, ele aruncă resturi. De-a lungul a sute sau mii de ani, orbitele lor sunt învăluite de fluxuri largi de praf.

Pământul trece continuu prin aceste fluxuri de detritus în timp ce se deplasează în jurul soarelui, ceea ce dă naștere ploilor anuale de meteoriți. În fiecare an, întâlnim același curent de deșeuri și avem parte de un alt spectacol frumos, în timp ce acele deșeuri ard fără să fie inofensive, la 80 de kilometri deasupra noastră.

În adâncul iernii australiene, Pământul se deplasează printr-o bucată de spațiu în care trei fluxuri de resturi se intersectează cu orbita planetei noastre. Aceste trei fluxuri dau naștere la stelele spectacolului din acest weekend: Southern Delta Aquariids, Alpha Capricornids și Piscis Austrinids.

Organizația Internațională a Meteorelor are vizualizări animate 3D ale fluxurilor de meteoriți Southern Delta Aquariid și Alpha Capricornid, care arată cum sunt distribuite resturile în spațiu.