Un cercetător francez și-a cerut scuze pentru o glumă care implica o felie de chorizo descrisă ca fiind o imagine a unei stele

FOTO - Media Aleph
  • Un fizician francez își cere scuze pentru o fotografie cu o ,,planetă” care era de fapt o poză cu o felie de chorizo.
  • Deși era vorba de o fotografie cu o bucată de cârnat spaniol, nu toată lumea a înțeles gluma.
  • A fost acuzat că a răspândit dezinformări în comunitatea științifică.

Un om de ştiinţă din Franța și-a cerut scuze pe Twitter după o glumă în care a încercat să prezinte o felie de chorizo drept o fotografie a stelei Proxima Centauri, un gest care s-a dorit ,,un îndemn la prudenţă” în contextul imaginilor care circulă pe reţelele de socializare, potrivit Daily Mail.

,,Îmi cer iertare celor pe care gluma mea, care nu era prin nimic originală, i-a putut şoca. Dorea doar să îndemne la prudenţă în ceea ce priveşte imaginile care par elocvente în sine’‘, a scris pe Twitter Etienne Klein, fizician şi filozof al ştiinţelor.

Duminică, omul de ştiinţă francez a publicat o imagine a unei felii de chorizo (un cârnat specific Spaniei) pe un fundal negru, afirmând că este vorba despre o fotografie care surprinde steaua cea mai apropiată de Soare, realizată de noul telescop spaţial James Webb.

,,Fotografie cu Proxima Centauri, steaua cea mai apropiată de Soare, situată la 4,2 ani-lumină de noi. A fost realizată de JWST. Ce nivel al detaliilor… O lume nouă se dezvăluie în fiecare zi”, a comentat Etienne Klein în mesajul care însoţea fotografia.

Postarea pe Twitter a lui Etienne Klein, în vârstă de 64 de ani, director de cercetare în cadrul Comisariatului pentru energie atomică (CEA), a fost distribuit cu generozitate pe reţelele de socializare în ultimele ore.