• Un fotograf a găsit un dragon galez adevărat în stâncile din Insula Iubirii din Țara Galilor.
  • Insula Llanddwyn din nord-vestul Țării Galilor este cunoscută pentru frumusețea sa și are legături istorice cu sfântul îndrăgostiților din Țara Galilor, Dwynwen.
  • De atunci, Noel a declarat că stâncile, situate între Twr Bach (Turnul Mic) și Twr Mawr (Turnul Mare) din Ynys Llanddwyn, sunt un Dragon Roșu Adormit”.

Un fotograf a găsit un dragon galez adevărat în stâncile din Insula Iubirii din Țara Galilor. Galezul Noel Morgan a dat peste ceea ce părea a fi o fiară mitică pe o plajă din Anglesey, cunoscută pentru istoria sa romantică, în timp ce își vizita casa din copilărie din Newborough.

Fotografiind formațiunile stâncoase emblematice din Ynys Llanddwyn, Noel și-a dat seama abia după aceea că una dintre ele semăna cu animalul național al Țării Galilor, relatează NorthWalesLive.
Făceam fotografii ale formațiunilor stâncoase ale insulei”, a spus el.

La momentul respectiv, m-a frapat mai mult culoarea lor roșie decât formele lor. Abia când m-am întors acasă mi-am dat seama că una dintre ele arăta ceea ce părea a fi un dragon. Le-am arătat prietenilor și toți au recunoscut instantaneu că era un dragon în fotografie.”

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De atunci, Noel a declarat că stâncile, situate între Twr Bach (Turnul Mic) și Twr Mawr (Turnul Mare) din Ynys Llanddwyn, sunt un Dragon Roșu Adormit”. Cred că am ajuns pe plajă la momentul potrivit, când mareea era afară”, a spus el. Am mai fost acolo de multe ori și nu mai văzusem această formațiune stâncoasă până atunci”.

Insula Llanddwyn din nord-vestul Țării Galilor este cunoscută pentru frumusețea sa și are legături istorice cu sfântul îndrăgostiților din Țara Galilor, Dwynwen. Sfântul este sărbătorit pe 25 ianuarie, când oamenii din Țara Galilor fac schimb de cadouri și se bucură de mese cu cei dragi.

Mitul lui Dwynwen este dezbătut. Într-o versiune a poveștii sale, un tânăr pe nume Maelon Dafodrill se îndrăgostește de ea, dar ea îl respinge. Într-o altă versiune, ea nu se poate căsători cu el pentru că tatăl ei interzice căsătoria și a promis-o altuia. În ambele versiuni, Dwynwen se roagă să nu se mai îndrăgostească de iubitul ei cu stea încrucișată și un înger îi dă o poțiune care îl transformă pe Maelon în gheață.

Dumnezeu îi îndeplinește apoi lui Dwynwen trei cereri. În primul rând, ca Maelon să fie eliberat, iar prin intermediul lui Dwynwen, Dumnezeu promite să aibă grijă de toți îndrăgostiții adevărați. În al treilea rând, ca Dwynwen să rămână nemăritată. În semn de mulțumire față de Dumnezeu, Dwynwen se retrage la Ynys Llanddwyn și devine pustnică până la moartea ei, în jurul anului 460 d.Hr.

În octombrie, Llanddwyn a fost inclus, de asemenea, pe lista UNESCO a celor mai importante 100 de situri ale patrimoniului geologic din lume, pe care mai figurează Marele Canion, Muntele Everest și gropile de gudron La Brea din Los Angeles.