• Un meteorit ar fi căzut în România, mai exact în zona Lupeni-Uricani, marți seară.
  • Meteoritul i-a pus în alertă alertă pentru salvamontiștii din Hunedoara și Gorj.
  • Salvatorii au crezut inițial că este vorba de un avion, dar s-a dovedit că este vorba despre un meteorit.

A fost observată o lumină puternică care s-a prăgușit în sudul României, iar salvamontiștii de la bazele Salvamont Hunedoara și Salvamont Gorj au intrat în alertă crezând că este vorba despre un avion care se prăbușește, dar în schimb au fost uimiți să afle că este vorba despre un meteorit.

„După ce, în zona Lupeni -Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără și zgomot, care s-a deplasat în mare viteză către sud, la mică distanță peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiștii aflați în tura operativă în bazele Salvamont Hunedoara și Salvamont Gorj au intrat în alertă, prima supoziție fiind un avion cu probleme. Informații și imagini ulterioare le-au permis salvamontiștilor sa își dea seama ca este vorba de un meteorit care a urmat o traiectorie către SSE , pe linia Stănesti- Targu jiu – Tg Cărbunești”, se precizează într-o postare de Facebook a Salvamont Gorj.

Locația exactă unde meteoritul a căzut va fi stabilită în orele următoare. Există posibilitatea ca acesta să fi avut altitudine și viteza suficienta sa ajungă în Bulgaria sau Serbia. Mai mulți localnici au observat evenimentul și au postat pe Facebook imaginile pe care le-au filmat.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Citește și: