• Noul cip creat este microfluidic și utilizează un număr minim de componente.
  • Acesta poate fi alimentat wireless de către un smartphone, ușurând sarcinile pacientului.
  • S-a încercat implementarea unei variante cât mai puțin costisitoare.

Oamenii de știință dezvoltă un microcip ce poate fi alimentat de către smartphone și care facilitează diagnosticarea medicală la domiciliu, conform NewsWise.

Echipa de cercetători care a dezvoltat acest microcip este cea a Universității Twin Cities din Minnesota. Noul cip creat este microfluidic și utilizează un număr minim de componente. Mai mult decât atât, acesta poate fi alimentat wireless de către un smartphone.

„Cercetătorii au avut un succes extraordinar în ceea ce privește scalarea dispozitivelor electronice, dar capacitatea de a manipula probe lichide nu a ținut pasul.

Recomandări

UCRAINA POATE LOVI RUSIA
ÎNCEPE G20 LA RIO
CINE A FOST BELA KAROLYI?
ȘTII UNDE AU ERUPT VULCANII?
UNDE FACI REVELIONUL?
FOODSERVICE FOR YOU

Nu este o exagerare faptul că un sistem de laborator pe cip microfluidic de ultimă generație este foarte greu de asamblat. Gândul nostru a fost dacă putem să scăpăm cu totul de materialul de acoperire, de fire și de pompe și să simplificăm procesul?”, a spus Sang-Hyun Oh, profesor în cadrul Departamentului de Inginerie Electrică și Informatică al Universității din Minnesota Twin Cities și autor principal al studiului.

Importanța acestui microcip a fost accentuată de dificultățile aduse de pandemie

„Acesta este un concept nou și foarte interesant. În timpul acestei pandemii, cred că toată lumea și-a dat seama de importanța diagnosticării rapide, la domiciliu, la punctul de îngrijire.

Există tehnologii disponibile, dar avem nevoie de tehnici mai rapide și mai sensibile. Prin scalare și prin producție de înaltă densitate, putem aduce aceste tehnologii sofisticate pentru diagnosticarea la domiciliu la un cost mai accesibil”, a declarat Christopher Ertsgaard, autorul principal al studiului și un absolvent recent al CSE.

„Pentru a avea succes din punct de vedere comercial, dispozitivele de diagnosticare la domiciliu trebuie să fie puțin costisitoare și ușor de utilizat.

Mișcarea fluidelor de joasă tensiune, precum cea realizată de echipa profesorului Oh, ne permite să îndeplinim ambele cerințe. GRIP a avut norocul să colaboreze cu Universitatea din Minnesota la dezvoltarea platformei noastre tehnologice.

Legătura dintre cercetarea fundamentală și cea translațională este crucială pentru a dezvolta o serie de produse inovatoare și transformaționale”, a încheiat Bruce Batten, fondator și președinte al GRIP Molecular Technologies.