• Soluția inovatoare 3D marchează o etapă importantă în ceea ce privește egalitatea în educație, prin reprezentarea anatomiei feminine complete în studiul corpului uman.
  • Noul instrument va oferi o mai bună înțelegere a anatomiei feminine și va contribui la prevenirea diagnosticării incorecte a femeilor.
  • Acesta este utilizat în prezent pentru a preda studenților din primul an de medicină la Brighton and Sussex Medical School.

O mare parte din înțelegerea noastră despre corpul uman provine dintr-o imagine incompletă a anatomiei. În trecut, bărbații – adesea criminali executați, albi și europeni – au fost disecați pentru a crea un plan corporal pentru Homo sapiens și efectul durabil este că o mare parte din predarea anatomiei din zilele noastre se bazează pe corpurile masculine. Acum, un nou model 3D speră să echilibreze domeniul anatomiei, oferind o mai bună reprezentare a modului în care oamenii diferă în mod natural unii de alții.

Modelul 3D Complete Anatomy by Elsevier al anatomiei feminine, construit de echipa 3D4 Medical a Elsevier, este cel mai avansat de acest tip și ar putea îmbunătăți gestionarea pacienților de sex feminin prin furnizarea de materiale didactice pentru școlile de medicină care au fost informate de oamenii de știință.

Claire Smith, șefa catedrei de anatomie de la Brighton and Sussex Medical School din Marea Britanie, a vorbit despre formularea modelului, la construirea căruia a contribuit, și despre modul în care acesta va avea o schimbare pozitivă atât asupra modului în care medicii sunt învățați anatomia, cât și, ulterior, asupra modului în care tratează pacienții.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„Cred că este un pas uriaș înainte și înseamnă că, în calitate de educator, putem lucra cu studenții la medicină și cu studenții din domeniul sănătății, încă din prima lor zi de formare”, a declarat profesoara Smith pentru IFLScience.

„Faptul că avem o versiune complet feminină printr-un model 3D este un pas uimitor și chiar aș vrea să-i provoc pe creatorii acestei Anatomii complete să lucreze apoi la diferențele rasiale din cadrul corpurilor care există. Cu toții avem variații naturale normale în corpurile noastre. Unii dintre noi au anumiți mușchi pe care alții nu îi au, așa că mi-ar plăcea ca unele dintre aceste variații naturale să fie acolo pentru că, de fapt, suntem cu toții pacienți… și să reprezinte diferite tipuri de corpuri… astfel încât să nu fie întotdeauna imaginea bărbatului alb care este prezentată studenților”.

Modelul feminin 3D Complete Anatomy include un sistem scheletic complet, cu reprezentări precise ale grupurilor musculare și reprezentări mai detaliate ale regiunilor specifice femeilor, cum ar fi țesutul mamar și organele genitale. În plus, acesta poate fi studiat în comparație directă cu modelele existente de anatomie masculină pentru a demonstra modul în care funcționalitatea poate diferi în mod natural între sexul masculin și cel feminin.