- Robotul Echo monitorizează pinguinii din Antarctica.
- Cercetătorii din Massachusetts studiază comportamentul pinguinilor.
- Oamenii de știință se luptă ca pinguinii imperiali să fie incluși pe lista speciilor amenințate, în conformitatea cu legea americană privind speciile pe cale de dispariție.
Robotul Echo monitorizează pinguinii din Antarctica. Cercetătorii din Massachusetts studiază comportamentul pinguinilor. Robotul ECHO este un vehicul fără pilot și controlat de la distanță. ECHO vine în sprijinul pinguinilor.
Un grup de cercetători de la Woods Hole Oceanographic Institution din Massachusetts au găsit o modilitate ingenioasă de a monitoriza în fiecare an peste 300 de pinguini din Antarctica cu ajutorul unui robot ECHO, un vehicul terestru fără pilot și controlat de la distanță.
Experții studiază impactul crizei climatice din Antarctica și comportamentul pinguinilor. Din cauza schimbărilor climatice, noile studii spun că 98% din populația pinguinilor imperiali ar putea să dispară până în 2100.
Elevii pasionați de robotică de la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova construiesc roboți cu care se înscriu și câștigă în competiții
Ai auzit, probabil, de nenumărate ori, expresia „teoria ca teoria, dar practica ne omoară”. În școala românească de azi, lipsa finanțării este cea care îi ține pe loc pe elevii și profesorii talentați. La Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, elevii nu doar că știu să pună în practică noțiunile învățate, dar au și idei creative. În ultimii ani ei au dezvoltat roboți care ar putea deveni realitate, dacă cineva ar investi în dezvoltarea acestor proiecte.
„Scopul robotului de anul acesta este de a aduna bile și cuburi de teren și de a le plasa pe cele două turnulețe (…). Robotul nostru e format din trei mari părți foarte importante: mecanică și proiectare 3D, de la proiectarea și imprimarea pieselor acestuia și până la imprimare, dar și programare”, a spus unul dintre elevii care au lucrat la proiect.
Acesta este doar un robot de competiție. Cel mai nou robot creat de echipa Soft Hoarders a Colegiului „Frații Buzești” din Craiova i-a adus locul al doilea la competiția națională „First Tech Challenge”, organizată de asociația Nație prin Educație.