• Un sarcofag rar care datează din epoca romană a fost descoperit în orașul Gaza.
  • Sarcofagul, realizat din marmură, a fost găsit în timpul lucrărilor de excavare pentru o clădire rezidențială din cartierul Al-Zaytoun.
  • Autoritățile au precizat că sarcofagul este una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din Gaza din ultimii ani.

Un sarcofag rar care datează din epoca romană a fost descoperit în orașul Gaza, a anunțat luni Ministerul palestinian al Turismului și Antichităților, scrie Days of Palestine.

Sarcofagul, realizat din marmură și decorat cu sculpturi de flori și frunze, a fost găsit în timpul lucrărilor de excavare pentru o clădire rezidențială din cartierul Al-Zaytoun, potrivit unui comunicat al ministerului.

Ministerul a precizat că sarcofagul este una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din Gaza din ultimii ani și că reflectă bogatul patrimoniu cultural al enclavei de coastă, care a făcut parte din provincia romană Siria-Palestina.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Ministerul a adăugat că va depune eforturi pentru a conserva și restaura sarcofagul și îl va expune într-un muzeu adecvat pentru a fi văzut de public.

Gaza, care se află sub blocadă israeliană din 2007, găzduiește numeroase situri arheologice și monumente care datează din diferite perioade istorice, cum ar fi epoca canaanită, faraonică, persană, elenistică, romană, bizantină, islamică și otomană.

Cu toate acestea, din cauza lipsei de resurse și de expertiză, precum și a atacurilor și conflictelor israeliene frecvente, multe dintre aceste situri sunt în pericol sau deteriorate. Ministerul a făcut apel la comunitatea internațională să sprijine eforturile sale de a proteja și promova patrimoniul cultural din Gaza.

Citește și

VIDEO. Noua Albă ca Zăpada de la Disney este de origine spaniolă, prințul a dispărut, iar cei 7 pitici au fost înlocuiți cu „creaturi magice”

Zero-G creează o revoluție în industria barurilor: Descoperă senzația unică de plutire în primul bar pop-up dintr-un avion Boeing 727

VIDEO. Carlos Alcaraz l-a învins pe Novak Djokovic și a câștigat finala de simplu masculin de la Wimbledon