• Carlos Alcaraz a câștigat titlul la Wimbledon la simplu masculin, punând capăt seriei de victorii a lui Novak Djokovic.
  • Spaniolul în vârstă de 20 de ani l-a învins pe adversarul său sârb cu 1-6 7-6 (8-6) 6-1 3-6 6-4 și a ridicat pentru prima dată trofeul.
  • Victoria sa l-a împiedicat pe Djokovic să obțină al optulea său titlu la Wimbledon, lucru care l-ar fi pus la egalitate cu Roger Federer.

Carlos Alcaraz a câștigat titlul la Wimbledon la simplu masculin, punând capăt seriei de victorii a lui Novak Djokovic, scrie Sky News.

Spaniolul în vârstă de 20 de ani l-a învins pe adversarul său sârb cu 1-6 7-6 (8-6) 6-1 3-6 6-4 și a ridicat pentru prima dată trofeul.

Este a doua victorie de Grand Slam a lui Alcaraz, după ce a câștigat US Open 2022. El rămâne numărul unu mondial.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI

Victoria sa l-a împiedicat pe Djokovic să obțină al optulea său titlu la Wimbledon, lucru care l-ar fi pus la egalitate cu Roger Federer.

Prințesa de Wales, Prințul George și Prințesa Charlotte au urmărit meciul din loja regală de pe terenul central.

Favoritul numărul doi era pe cale să obțină a 24-a victorie de Grand Slam și a cincea victorie consecutivă la Wimbledon – mai puțin turneul din 2020, care a fost anulat din cauza COVID.

Înaintea meciului, Alcaraz a declarat că faptul că se va confrunta cu o „legendă a sportului nostru” a făcut ca finala să fie mai specială.

,,Întotdeauna spun că dacă vrei să fii cel mai bun, trebuie să îl învingi pe cel mai bun. Novak este unul dintre ei.”, a spus el.

Cei doi s-au întâlnit ultima dată pe teren în semifinala de la Roland Garros, luna trecută, când Djokovic s-a impus în ultimele două seturi cu 6-1, 6-1.

Citește și

David Popovici şi-a dezvăluit reţeta succesului, înainte de Campionatele Mondiale de Înot: „Mă consider diferit”

Vacanța de vară și canicula pot da peste cap alegerile din Spania. Aproape 3 milioane de spanioli au cerut să voteze prin poștă

„Digital detox”: Insula din Europa unde turiștii nu sunt primiți cu telefoane mobile