• David Popovici, dublu campion mondial la 100 și 200m liber, participă între 14 și 30 iulie la campionatul Mondial de Natație din Japonia.
  • Într-un interviu acordat cotidianului El Pais, sportivul român a vorbit despre succesul său, despre medaliile câștigate și despre cum se ajunge la acest nivel de performanță.
  • În urma aceluiași interviu pentru El Pais, Popovici a fost ales să selecteze un animal care să îl reprezinte în linia de costume de baie și șepci.

David Popovici, dublu campion mondial la 100 și 200m liber, participă între 14 și 30 iulie la campionatul Mondial de Natație din Japonia.

Într-un interviu acordat cotidianului El Pais, sportivul român a vorbit despre succesul său, despre medaliile câștigate și despre cum se ajunge la acest nivel de performanță.

Ștefania Anghel, editor Aleph News, îți spune cum și-a găsit sportivul echilibrul și fericirea.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

,,David Popovici spune că s-a dezvoltat prin propria durere mentală și după fiecare antrenament se simte mai epuizat decât în timpul unei competiții. Sportivul se perfecționează în fiecare zi și este de părere că nu există magie sau vreun secret ascuns pentru a reuși. Plictiseala se instalează aunci când performanța este ridicată, dar te sfătuiește să găsești modalitatea de a-ți gestiona cumva plictiseala.”

Popovici asigură că a abordat un stil unic, care l-a ajutat să se diferenţieze de adversarii săi şi să devină multiplu campion mondial şi european.

„Eu mă consider diferit. Începutul acestei revoluţii a fost când am câştigat Campionatele Mondiale din 2022. A fost ceva nou pentru mine. Nu vreau să fiu ipocrit, înţeleg sincer că oamenii nu se pot imagina făcând ceea ce fac eu. Dar fiecare are un rol şi acesta este al meu.

Întotdeauna mi-am dorit să ies în evidenţă. Mama m-a avertizat mereu că încerc să mă amestec cu mulţimea şi asta mi-a afectat stilul. Antrenorul meu a văzut asta imediat. Stilul meu nu este convenţional corect, mai ales pentru probele la care concurez de obicei – 100m şi 200m liber – dar nu a încercat să îl schimbe. Înot în continuare exact la fel cum o făceam când eram copil”, a mai spus David.

În urma aceluiași interviu pentru El Pais, Popovici a fost ales să selecteze un animal care îl reprezinte în linia de costume de baie și șepci.

,,Sportivul s-a gândit să aleagă dintre un vultur sau un rechin ceva ce considera el că îl reprezintă, asta până când iubita lui David a venit cu o idee bună și i-a propus să fie o libelulă. Libelula fiind o insectă delicată, rapidă și sunt creaturi inteligente. Înnotul îl face pe campionul nostru să scape de stres și să uite de lucurile rele din viață.”

Citește și

Tată, tată, dar casa e pe bani. De ce îl pune William să plătească pe Charles al III-lea, dacă merge în Țara Galilor

Sudul Europei nu scapă de caniculă: Turiști au fost trimiși la spital în Atena. Italia se pregătește pentru 48 de grade Celsius

Cum îți protejezi telefonul de caniculă. Care sunt componentele afectate de căldură