• Ulko-Tammio, o insulă din Europa, situată în Golful Estic al Finlandei, va deveni prima destinație turistică din lume care interzice smartphone-urile.
  • Autoritățile locale vor astfel să încurajeze turiștii să se deconecteze de la tehnologie și să se conecteze cu frumusețea naturii.
  • Studiile au arătat că utilizarea telefonului îți afectează organismul, performanța și interacțiunile sociale.

Mergi în vacanță fără telefonul mobil. Ulko-Tammio, o insulă din Europa, situată în Golful Estic al Finlandei, va deveni prima destinație turistică din lume care interzice smartphone-urile.

Autoritățile locale vor astfel să încurajeze turiștii să se deconecteze de la tehnologie și să se conecteze cu frumusețea naturii. Insula promite să-ți ofere experiențe autentice și relaxare.

Alex Esse s-a rupt de civilizație și a decis să se mute în Zanzibar, unde a investit într-un hotel. Iată ce crede
el despre decizia autorităților din Finlanda.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

,,Sincer, cred că este pur și simplu genial. Nici aici nu folosim prea mult telefoanele, încercăm să ne bucurăm de ceea ce vedem cu ochii noștri. Ideea sună bine.”

Și Florin Ionescu, consultant DalTravel, susține ideea de a merge în vacanță fără telefon. Cu toate acestea, într-o vacanță în Costa Rica, i-a fost greu să creadă că nu are televizor în camera de hotel.

,,Eram în Costa Rica și am ajuns la poalele unui vulcan celebru, Arenal, iar când am intrat în cameră am observat că nu aveam televizor. Managerul hotelului mi-a spus că și-ar dorit ca turiștii să se rupă de tehnologie, dar, de exemplu, nu puteau să renunțe la telefon și internet pentru că nu venea nimeni. Mă declar un fan al acestei decizii luate de autoritățile din Finalnda de a limita accesul la telefoane. ” , spune Florin Ionescu.

Pe de altă parte, Cerasela Pîrvu, creator digital, spune că nu ar putea sta departe, prea mult timp,
de telefon.

,,Majoritatea oamenilor care călătoresc își folosesc telefonul mobil pentru diverse lucruri. Cred că este o provocare și cred că nu îi potrivește oricui.” , spune Cerasela.

Ulko-Tammio este acoperită de o rețea de telefonie mobilă funcțională. Așa că tentația va fi mereu prezentă. Dar un „digital detox” este mereu bine-venit. Studiile au arătat că utilizarea telefonului îți afectează organismul, performanța și interacțiunile sociale. Mai mult, dezvolți un risc mai mare de a
dezvolta depresie și anxietate.

Citește și

În Elveția, un artist folosește pantele munților drept pânză

Descoperiri revoluționare ale roverului Perseverance. Cristian Român: Molecule organice găsite pe Marte indică posibila existență a vieții pe Planeta Roșie

Faimoasa casă rotativă la 360 de grade a lui Al Johnstone ar putea fi a ta pentru 5,3 milioane de dolari