• Saype este cunoscut pentru că a creat picturi uriașe ultra- realiste în natură.
  • Frescele lui Saype sunt desenate cu cretă și cărbune, direct pe iarbă.
  • În 2019, revista Forbes l-a clasat printre cei mai influenți 30 de oameni sub 30 de ani în artă și cultură.

Artistul suedez Saype a transformat munții în adevărate opere de artă. Cel mai recent proiect al artistului va impresiona cu siguranță întreaga lume, dar Mihaela Gîrbea, editor Aleph News, îți spune mai multe.

Ultima operă de artă a atistului se întinde pe 3000 de metri pătrați

„Ultima operă a artistului este făcută pe versanții munților din apropierea satului elvețian Villars-sur-Ollon. Saype, pe numele lui Guillaume Legros, a folosit creta și cărbunele pentru a picta două fresce uriașe cu copii care schițează cum văd ei lumea din jurul lor.

Frescele, care sunt pictate direct pe iarbă și pot rezista câteva zile în funcție de condițiile meteorologice, ne arată cum un băiat și o fată desenează munții, copacii, stelele și luna.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

,,Aceștia sunt doi copii, care desenează ceea ce văd din punctul lor de vedere. Partea haioasă este că aceștia se află la altitudini diferite, așa că desenează perspective diferite. Am numit aceste fresce «Soarele se întâlnește cu Luna» sau, la un alt nivel de interpretare, chiar dacă se află la altitudini diferite, cele două lumi pe care le desenează se completează reciproc” , spune artistul despre opera sa de artă.

Care este povestea lui Saype?

,,Saype este un artist contemporan autodidact care creează picturi uriașe ultra-realistice în natură. A început să picteze graffiti pe stradă la vârsta de 14 ani. Dar se pare că munca de asistent medical a avut un impact asupra operei sale de artă, aducându-l mai aproape de «întrebările existențiale precum suferința ființei umane».

El s-a specializat în pictura pe iarbă și efemeră, pentru că lucrările de artă dispar după o lună din cauza recreșterii ierbii, a vremii și a trecerii vizitatorilor. Saype afirmă că își dorește să atragă atenția oamenilor și să influențeze mentalitățile cu operele sale monumentale, fără a lăsa urme în natură. A pictat „Dragostea” pe Alpii francezi, a trimis un „Mesaj pentru viitor” lângă ONU la Geneva, iar poate cea mai cunoscută este seria sa „Dincolo de ziduri”, în care a pictat mâini uriașe care se strâng reciproc pe pământ în diferite orașe din întreaga lume, inclusiv Berlin, Paris, Istanbul și Cape Town.

Artistul spune că „viețile și actele noastre sunt destinate să devină urme ale trecerii noastre în această lume; depinde de noi să știm ce să facem cu ele”.

Citște și

Tată, tată, dar casa e pe bani. De ce îl pune William să plătească pe Charles al III-lea, dacă merge în Țara Galilor

Sudul Europei nu scapă de caniculă: Turiști au fost trimiși la spital în Atena. Italia se pregătește pentru 48 de grade Celsius

Cum îți protejezi telefonul de caniculă. Care sunt componentele afectate de căldură