• Stetoscopul folosit azi în Medicină este același cu cel proiectat acum 200 de ani, dar acum are incorporat și A.I.
  • Noul stetoscop va fi testat în 200 de cabinete de medici de familie din Marea Britanie, fără a fi nevoie de avizul specialiștilor.
  • Bolile cardiace afectează mai ales locuitorii zonelor defavorizate din UK, iar mulți dintre aceștia nici nu au primit diagnostic pentru simptomele lor.


Un nou stetoscop care folosește Inteligența Artificială pentru a detecta bolile cardiace este testat de medicii din Marea Britanie. Cei mai vulnerabili sunt pacienții din zone defavorizate; dintre aceștia, 300.000 așteaptă diagnostic pentru afecțiunile lor.

Ce este acest nou stetoscop?


Este practic același stetoscop care a fost dezvoltat și folosit de 200 de ani, dar are încorporat și un software care îi dă acces la Inteligența Artificială, care, la rândul său, are acces la o bază de date impresionantă de simptome și informații legate de boli cardiace.

Dacă acest stetoscop este plasat pe pieptul pacientului, atunci poate recunoaște instantaneu, pe baza informațiilor pe care le percepe și a celor din baza de date medicală, dacă pacientul suferă de boală cardiacă și care anume. Acest stetoscop poate detecta trei tipuri de boli cardiace, practic cele mai răspândite și mai grave.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

Cu ce ajută noua tehnologie sistemul medical?


Sistemul medical din Marea Britanie este extrem de încărcat de cei care suferă de boli cardiace sau care au anumite simptome și se adresează sistemului. Teoretic, ar trebui să aibă acces la un control medical cardiac între 6 și 8 săptămâni, dar în realitate, sunt necesare 12 luni, practic 1 an pentru a ajunge la un medic cardiac. Acest lucru duce la moartea inutilă a zeci de mii de oamenilor care puteau fi tratați la timp.

Revoluție în Medicină

În sfârșit, este vorba despre o revoluție în analizele cardiace, pentru că acest stetoscop oferă informații instant.

Imediat, medicii pot vedea care este boala, cât de gravă este și dacă necesită asistență de urgență imediată. Dacă nu este nevoie de acest lucru, sistemul medical din Marea Britanie poate economisi 205 lire sterline pentru fiecare pacient care nu este internat de urgență.

Este vorba despre un avans extraordinar în Medicină.

Citește și