• Medicii de familie pot primi până la 1.000 €/lună
  • Medicii primesc locuință de serviciu și cabinet complet dotat
  • Dacă se stabilesc la țară, medicii primesc și loc de casă

Consiliul Județean Bihor vrea să dea subvenții de până la 1.000 de euro lunar, plus locuință de serviciu și cabinet complet echipat, medicilor de familie care merg să profeseze la țară. Dacă vor să se stabilească acolo, autoritățile locale le vor asigura și loc de casă.

Un fel de program italian „casa de un euro”, varianta sanitară

Unii ar zice că-i ca pe vremea lui Ceaușescu, când medicii care mergeau să profeseze la țară primeau și locuință și cabinet.

Diferența esențială e că pe vremea lui Ceaușescu nu te duceai benevol la țară, erai obligat să mergi acolo. Dacă se dovedește un succes, programul din Bihor ar putea fi extins și la alte județe ale țării.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Consiliul Județean Bihor va oferi subvenții de până la 1.000 de euro lunar pentru medicii de familie care lucrează în mediul rural și se stabilesc în localitățile unde asigurarea serviciilor de medicină primară este deficitară, a anunțat joi Ilie Bolojan

Acesta a afirmat, într-o conferință de presă susținută la sediul PNL Bihor, împreună cu primarul Oradiei, cu vicepreședintele CJ Bihor Mircea Mălan și cu prefectul județului, Dumitru Țiplea, că ideea i-a aparținut acestuia din urmă, după ce o jurnalistă a întrebat ce „proiecte provocatoare” ale administrației județene, conduse de reprezentanți ai PNL, ar putea fi extinse la nivel național și în celelalte județe.

Citește și