• Persoanele arestate aparțin mișcării islamiste.
  • Din 13 octombrie a fost activat cel mai înalt nivel al sistemului Vigipirate, « alertă atentat »
  • Arestările au avut loc „în urma unor elemente potențial îngrijorătoare” , a declarat o altă sursă apropiată dosarului.

Cinci persoane au fost arestate vineri, 22 decembrie, în Meurthe-et-Moselle, în vestul Franței. Suspecții au fost plasați în custodia poliției de către serviciile de informații, în cadrul unei anchete deschise pentru asociere criminală teroristă, a indicat Parchetul Național Antiterorism.


Arestările au avut loc „în urma unor elemente potențial îngrijorătoare” , a declarat o altă sursă apropiată dosarului. Potrivit unei a treia surse, persoanele arestate aparțin mișcării islamiste.

Subdirecția Antiteroristă a Poliției Judiciare și Direcția Generală de Securitate Internă s-au ocupat de această anchetă.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?


Arestările au loc în momentul în care ministrul de Interne, Gérald Darmanin, le-a cerut prefecților „să mențină o vigilență extremă” cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Bobotează, din cauza „nivelului foarte ridicat de amenințare teroristă ”.


Din 13 octombrie și uciderea lui Dominique Bernard, profesor dintr-un liceu din Arras, înjunghiat de un fost elev radicalizat, Franța a activat cel mai înalt nivel al sistemului Vigipirate. Activarea nivelului de « urgență atentat » a avut loc și într-un context internațional marcat de războiul dintre Israel și Hamas, declanșat de un atac sângeros fără precedent comis de mișcarea islamistă palestiniană pe 7 octombrie pe pământul israelian din Gaza.

Citește și