• Dacă ai tendința de a căuta alimente mai picante, sunt șanse să duci o viață mai picantă.
  • Acest lucru reiese dintr-un nou sondaj efectuat pe 2.000 de adulți americani, care a încercat să dezvăluie dacă există corelații de personalitate între persoanele care sunt pasionate de mâncăruri picante.
  • Consumatorii de alimente picante au mai multe șanse să se bucure să încerce lucruri noi.

Dacă ai tendința de a căuta alimente mai picante, sunt șanse să duci o viață mai picantă. Acest lucru reiese dintr-un nou sondaj efectuat pe 2.000 de adulți americani, care a încercat să dezvăluie dacă există corelații de personalitate între persoanele care sunt pasionate de mâncăruri picante.

Consumatorii de alimente picante au mai multe șanse să se bucure să încerce lucruri noi (76%), se consideră atractivi (62%) și sunt mai mulțumiți de viața lor (66%) decât cei cu preferințe mai blânde pentru mâncăruri picante. Nouăzeci și trei la sută dintre respondenți preferă un anumit nivel de căldură în mâncare. Cu toate acestea, aproape patru din zece (36%) spun că preferă o căldură medie, 33% preferă o căldură ușoară și doar 24% preferă un nivel de condimente ridicat.

Realizat de OnePoll în numele Frank’s RedHot, sondajul arată, de asemenea, că doar șapte la sută dintre respondenți optează pentru lipsa totală a căldurii. Dintre cei care preferă mâncărurile fierbinți, 21 la sută se consideră extrovertiți, față de 15 la sută dintre cei care mănâncă mâncăruri blânde. Pe de altă parte, cei care au tendința de a rămâne pe partea mai blândă sunt mai predispuși să se descrie ca fiind empatici (41%) și chiar timizi (37%). Iubitorii de căldură medie se situează undeva la mijloc, descriindu-se ca fiind calmi (50%) și curioși (44%). În timp ce fanii căldurii medii nu au tendința de a avea o preferință (31%).

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Iubitorii de mâncăruri picante chiar aduc picanterie la petrecere

Iubitorii de mâncăruri picante sunt, de asemenea, la înălțimea naturii lor aventuroase, deoarece mai mult de trei din cinci (76%) se bucură de călătorii. Aproape o treime (32%) dintre fanii mâncării picante (32%) urmează o anumită dietă, cum ar fi cea vegană sau vegetariană – mai mult decât dublu față de fanii fără condimente (13%) și mai mult decât orice altă preferință în materie de condimente.

În medie, un respondent consumă mâncare picantă de aproximativ nouă ani, dar 66% dintre iubitorii de mâncare picantă se răsfață de peste 10 ani. Rezultatele sugerează, de asemenea, că preferința pentru mâncăruri picante poate fi scrisă în stele, Fecioarele (12%) fiind cele mai predispuse să se bucure de mâncăruri picante. Leii tind să prefere condimentele medii (11%), iar Săgetătorii (11%) optează pentru niciun fel de condiment.

Aceste rezultate nu fac decât să confirme ceea ce am știut tot timpul: că oamenii cărora le plac mâncărurile picante au și ei o personalitate picantă”, spune Kevan Vetter, Executive Chef pentru Frank’s RedHot, într-un comunicat. Este perfect logic faptul că cei care acceptă căldura cu capul pe umeri sunt pregătiți să facă față la orice și la orice altceva. Fanii de mâncare picantă se dau în vânt atât pentru arome, cât și pentru aventură, și urmăresc mereu condimentele vieții.”

Sondajul, realizat pe un panel de 2.000 de adulți din SUA care sărbătoresc sărbătorile de iarnă, a mers, de asemenea, dincolo de preferințele personale și a întrebat cum adaugă respondenții căldura de sărbători și în viața lor de zi cu zi. În timpul sărbătorilor, fanii căldurii medii se consideră cei mai buni ofertanți de cadouri (56%). Cu toate acestea, fanii mâncării fierbinți au cele mai multe șanse să guste mâncarea (48%) sau să „agite apele” – provocând drame sau probleme cu prietenii și familia (11%).

Șaizeci și unu la sută dintre toți respondenții intenționează să fie mai aventuroși în anul următor. În noul an, respondenții plănuiesc să petreacă mai mult timp cu familia și prietenii (54%), să se concentreze pe a deveni mai activi (45%) și să călătorească mai mult (37%).

Condimentați sărbătorile

În ciuda preferințelor legate de mâncărurile picante, respondenții plănuiesc, de asemenea, să amestece lucrurile în bucătărie în acest an, deoarece 45% intenționează să gătească rețete diferite și 42% vor să încerce alimente noi. Mai mult de o treime (35%) s-au săturat, de asemenea, să mănânce aceleași lucruri în fiecare sezon de sărbători. Aceștia se așteaptă să vadă pe masă în acest an mâncăruri precum curcanul (75%), piureul de cartofi (74%), sosul (64%), fasolea verde (59%) și plăcinta de dovleac (58%).

Interesant este faptul că respondenții au identificat cartofii (46%) și carnea (41%) ca fiind unele dintre cele mai nesănătoase alimente care necesită întotdeauna o anumită asezonare. Pentru a amplifica aroma, respondenții adaugă condimente (44%), amestecă arome unice (39%) și adaugă diferite sosuri, cum ar fi sosul picant sau o marinată (39%).

Nu este o surpriză faptul că oamenii caută să își condimenteze festinul de sărbători”, spune Chef Kevan. Mâncăm aceleași feluri de mâncare în fiecare an, iar oamenii sunt pregătiți pentru rețete pline de imaginație și noi abordări ale clasicilor de sărbători. Adăugarea de noi condimente și sosuri este antidotul perfect pentru mâncarea plictisitoare, infuzând felurile de mâncare cu arome îndrăznețe și un impuls râvnit în câteva secunde.”