• Opt mumii vechi de secole au fost găsite în capitala Peru, într-o descoperire care, potrivit experților, ar putea indica un cimitir din epoca colonială.
  • Mumiile au fost găsite în poziții neobișnuite și cu un amestec de textile care indică influența coloniștilor spanioli, a adăugat managerul de teren Manuel Moron.
  • O echipă de arheologi a descoperit, de asemenea, o rețea de pasaje sub un templu vechi de peste 3.000 de ani din Anzii peruani.

Marți, arheologii lucrau din greu la curățarea cu grijă a cadavrelor vechi conservate găsite sub sit, inclusiv rămășițele unor copii, în Parcul Legendele din Lima, pe coasta din centrul Peru. Lucenida Carrion, un oficial al parcului, a declarat că această descoperire urmează unei cercetări anterioare, la începutul lunii august, a trei mumii, dintre care una ținea în mână o cruce de lemn.

Ea a declarat: Această descoperire susține ipoteza noastră că ar putea fi un cimitir din perioada colonială, în momentul convertirii la creștinism sau catolicism”.

Mumiile au fost găsite în poziții neobișnuite și cu un amestec de textile care indică influența coloniștilor spanioli, a adăugat managerul de teren Manuel Moron. Cucerirea sângeroasă de către Spania a imperiului Inca din Peru a început în 1532 și a durat patru decenii. Oficialii guvernamentali au declarat că situl a fost ocupat de popoarele Lima și Ychsma înainte de incași.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Alte monumente descoperite în același loc datează de aproximativ 2.000 de ani. Descoperirea vine după ce, în luna mai, au fost descoperite 42 de schelete umane datând din secolul al XVI-lea, când Peru a fost cucerit de invadatorii spanioli. Scheletele au fost dezgropate în apropiere de Hospital Real de San Andres, o clădire faimoasă tot în capitala Lima.

Este ceea ce i-a determinat pe arheologi să creadă că ar putea exista și mumii aparținând incașilor, populația care a locuit și condus regiunea andină din America de Sud înainte de sosirea spaniolilor.

O echipă de arheologi a descoperit, de asemenea, o rețea de pasaje sub un templu vechi de peste 3.000 de ani din Anzii peruani. Templul Chavin de Huantar, situat în partea central-nordică a Anzilor, a fost cândva un centru religios și administrativ pentru populația din întreaga regiune.


Pasajele au fost descoperite la începutul lunii mai și au caracteristici despre care se crede că au fost construite mai devreme decât galeriile labirintice ale templului, potrivit lui John Rick, un arheolog de la Universitatea Stanford care a fost implicat în săpături. Situat la 3.200 de metri deasupra nivelului mării, de-a lungul anilor de săpături, au fost descoperite cel puțin 35 de pasaje subterane, care se conectează între ele și au fost construite între 1.200 și 200 de ani î.Hr. la poalele Anzilor.

John Rick, un arheolog de la Universitatea Stanford implicat în săpături, a declarat la vremea respectivă: Este un pasaj, dar este foarte diferit. Este o formă diferită de construcție. Are caracteristici din perioade anterioare pe care nu le-am mai văzut niciodată în pasaje”.

Chavin de Huantar, declarat sit al Patrimoniului Mondial în 1985, a fost sursa de inspirație și numele operațiunii desfășurate atunci când forțele armate peruane au construit o rețea de tuneluri pentru a salva 72 de persoane luate ostatice de către grupul rebel Mișcarea Revoluționară Tupac Amaru (MRTA) la reședința ambasadorului japonez din Lima în 1997.