• Roboții umanoizi stranii care pot imita expresiile faciale sunt în curs de dezvoltare, următoarele etape ale lui Ameca fiind realizate cu o „marionetă virtuală” care se bazează pe o cameră de iPhone 12.
  • Cel mai avansat robot umanoid din lume, Ameca, imită în timp real expresiile faciale ale unui cercetător cu o precizie stranie.
  • Ameca, fabricat în Marea Britanie, este descris ca fiind „cel mai avansat robot umanoid din lume”.

Au fost publicate noi imagini sinistre cu „cel mai avansat” robot umanoid din lume, în care se vede cum creația imită expresiile faciale ale unui cercetător. Robotul imitator de o acuratețe stranie a fost creat de firma Engineered Arts din Cornwall, iar modelul Ameca copiază expresiile faciale ale oamenilor.

Aceste replici au inclus clipiri, strâmbături și zâmbete, în timp ce cercetătorii au rulat robotul cu ajutorul unui program pentru iPhone 12 cunoscut sub numele de ARKit, care permite utilizatorilor să captureze mișcarea unei persoane în timp real cu ajutorul camerei telefonului.

Acest kit ingenios este absolut terifiant în practică, ceea ce înseamnă că oamenii își pot crea o „marionetă virtuală” de care robotul să se atașeze. Oricine va folosi camera va putea să se proiecteze în timp real pe modelul 3D al personajului, ceea ce înseamnă că Ameca, asemănător unei marionete, poate reproduce mima facială a unei persoane.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Se spune că robotul, descris ca fiind „cel mai avansat” umanoid din lume și o „platformă pentru interacțiunea om-robot”, lucrează îndeaproape la toate aspectele, de la capacitățile de vorbire până la mișcarea gurii.

Engineered Arts a declarat: „Scopul aici este de a construi cele mai bune capacități de exprimare. Ameca este capabil să imite până la cele mai mici subtilități ale expresiei umane. Da, acesta este un robot real.”


Potrivit cercetătorilor, pur și simplu „nu trebuie să ne facem griji” în privința roboților. Aceștia sunt aici pentru „a ajuta și servi oamenii”, este replica pe care Engineered Arts a dat-o pentru Daily Mail.

Dar în ceea ce privește inteligența artificială în sine și reprezentarea șocant de realistă a androidului care imită răspunsurile umane, cei de la Engineering Arts spun că acestea nu au fost nici programate, nici procesate, ci doar generate.

Aceștia au adăugat: „Nimic din acest videoclip nu este pre-programat – modelul primește o indicație de bază care îl descrie pe Ameca, oferindu-i robotului o descriere de sine – este inteligență artificială pură.

Următorii pași, au spus cei de la Engineering Arts, sunt de a-l face pe Ameca să meargă, adăugând: „Există multe obstacole de depășit înainte ca Ameca să poată merge. Mersul pe jos este o sarcină dificilă pentru un robot și, deși am făcut cercetări în acest sens, nu am creat un umanoid complet care să meargă”.