• Federația Oamenilor de Știință Americani a simulat un război nuclear între Rusia și SUA.
  • Rezultatele războiului nuclear înseamnă un dezastru asupra Pământului, susține Federația Oamenilor de Știință Americani. 
  • Pământul ar fi acoperit 10 ani de fumul radioactiv, iar 5 miliarde de oameni pot muri din cauza exploziilor, radiațiilor și foametei.

Oamenii de știință au simulat un război nuclear între Rusia și SUA pe fondul războiului din Ucraina. Mai mult de 5 miliarde de oameni pot muri din cauza exploziilor, radiațiilor și foametei, chiar și din cauza frigului. Rezultatele războiului nuclear înseamnă un dezastru asupra Pământului, susține Federația Oamenilor de Știință Americani. 

Cum s-ar desfășura un război nuclear între Rusia și SUA?

Oamenii de știință explică într-un videoclip publicat pe YouTube cum s-ar desfășura un astfel de conflict între Rusia și SUA:

Când una dintre părți lansează bombele nucleare, cealaltă parte le detectează și ripostează înainte să aibă loc impactul. Submarinele SUA lansează bombe nucleare din Vestul Norvegiei, lovind Rusia după primele 10 minute. Rușii din nordul Canadei încep să lovească SUA câteva minute mai târziu. Primele lovituri sunt la altitudini înalte, atacuri EMP, paralizând electricitatea și toate rețelele, prin crearea unui câmp electromagnetic de zeci de mii de volți pe metru.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Următoarele lovituri vor ținti zonele de comandă și control, cum ar facilitățile de lansare nucleară. Rachetelor balistice intercontinentale le ia cam 30 de minute să ajungă, astfel că orașele mari vor deveni și ele ținte din ambele părți pentru că au pe teritoriul lor baze militare. Unele rachete vor avea nevoie de ore să ajungă la țintă, însă fiecare lovitură generează o minge de foc la fel de fierbinte ca miezul Soarelui, urmată de un nor radioactiv în formă de ciupercă.

Marea Britanie și Franța ar fi obligate să apere SUA

Federația Oamenilor de știință americani spun că Marea Britanie și Franța au capacități nucleare și sunt obligate de articolul 5 al NATO să apere Statele Unite: Într-un astfel de scenariu, Rusia le-ar putea lovi și pe ele. Incendiile vor afecta multe orașe, unde furtunile vor extinde focul, topind sticla și unele metale, transformând asfaltul într-un lichid foarte fierbinte. Exploziile, câmpul electromagnetic și radioactivitatea nu sunt cele mai rele probleme. Cea mai mare problemă ar reprezenta-o iarna nucleară într-un astfel de conflict.

Federația oamenilor de știință americani estimează că Rusia deține 6.800 de arme nucleare, în timp ce Statele Unite au 6.185; Rusia și S.U.A. au fiecare 1.600 de focoase nucleare strategice desfășurate activ.

Citește și