• Elon Musk a dezvăluit într-un scurt clip de animat cum plănuiește să colonizeze Marte în următorii ani.
  • Animația prezintă ceea ce pare a fi o colonie umană pe Marte, cu mai multe platforme de aterizare.
  • Șeful Tesla și SpaceX a declarat luni că lansarea orbitală anticipată a celei mai puternice nave spațiale Starship va avea loc spre sfârșitul lunii aprilie.

Elon Musk a dezvăluit într-un scurt clip de animat cum plănuiește să colonizeze Marte în următorii ani.

SpaceX a publicat marți un clip de promovare animat de cinci minute, care arată cum intenționează să aterizeze oameni pe Marte cu ajutorul navei spațiale Starship a lui Musk. Animația, cu o coloană sonoră cu tematică cosmică, arată cum ar putea arăta dacă o navă spațială Starship ar ateriza pe Marte la un moment dat, scrie The Independent.

Animația începe cu Starship care se ridică dincolo de nori și se îndreaptă spre spațiu, iar prima etapă a rachetei se separă odată ce nava spațială se află pe orbită.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Racheta, cu cele 33 de motoare Raptor capabile să genereze peste 15 milioane de kilograme de împingere la decolare, aterizează apoi pe verticală pe Pământ, exact pe rampa de lansare de unde a decolat.

Starship este văzută continuându-și călătoria și apoi coborând pe Marte, în timp ce devine clar că videoclipul nu prezintă prima călătorie a rachetei spre Planeta Roșie.

Publicul poate vedea ceea ce pare a fi o colonie umană pe Marte, care are mai multe platforme de aterizare.

Deși videoclipul nu menționează exact când dl Musk se așteaptă să aibă loc colonizarea planetei Marte, pariul miliardarului pare să depindă de succesul viitoarei generații de rachete SpaceX.
La începutul acestui an, Musk declarase că este optimist că prezența umană pe Marte este „posibilă” în 5 ani și „foarte probabilă” într-un deceniu.

Șeful Tesla și SpaceX a declarat luni că lansarea orbitală anticipată a celei mai puternice nave spațiale Starship va avea loc spre sfârșitul lunii aprilie.

Citește și