• Japonezii au pus 300 de oameni să stea într-o cameră fără telefoane. Oamenii au stat doar cu gândurile lor pentru 20 de minute.
  • Participanții spun că s-au simțit mai bine după experiment. Tot ei spun că și-au dat seama cât de greu este să gândești liber.
  • România ocupă locul 19 la dependența de telefoane.

Telefoanele jos! Japonezii ne aduc aminte că viața e mai frumoasă când nu stăm cu ochii în ecrane. Ca să ne arate cât de dependenți sutem de device-urile noastre. Cercatatorii din Japonia au pus aproape 300 de oameni să stea într-o cameră fară telefoane, televizoare sau cărți. Oamenii, care au stat 20 de minute doar cu gândurile lor, spun că le-a plăcut experiența mai mult decât se așteptau, dar și că și-au dat seama cât de solicitant este să gândești liber, fară ajutorul unui device.

Canadieni au vrut să afle care sunt țările în care oamenii nu se pot dezlipi de telefoane lor, așa că au făcut un studiu și un top. China, Arabia Saudită și Malaezia sunt țările care ocupă primele trei locuri în topul oamenilor dependenți de telefoane. Românii își fac timp și pentru alte activități, țara noastră e pe locul 19, iar țările în care oamenii stau cel mai puțin cu telefonul în mâna sunt Elveția, Franța și Germania.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN