• O rachetă Falcon 9 a decolat de pe stația forțelor spațiale Cape Canaveral din Florida duminică.
  • Rapelul s-a întors pe Pământ și pentru a 16-a aterizare, pe puntea navei cu drone SpaceX.
  • Cei 22 de sateliți sunt „V2 Minis”, o versiune mai nouă și mai puternică a navei de bandă largă a SpaceX.

O rachetă Falcon 9 a decolat de pe stația forțelor spațiale Cape Canaveral din Florida duminică, la 23:58, trimițând 22 de sateliți Starlink ai SpaceX către orbita joasă a Pământului. Potrivit companiei, a fost cea de-a 16-a lansare fără precedent pentru prima etapă de amplificare a acestui Falcon 9, informează Space.com.

Rapelul s-a întors pe Pământ și pentru a 16-a aterizare, pe puntea navei cu drone SpaceX. Între timp, treapta superioară consumabilă a lui Falcon 9 a continuat să ridice cei 22 de sateliți Starlink. Lotul este programat să fie implementat în LEO la 62 de minute după lansare.

Cei 22 de sateliți sunt „V2 Minis”, o versiune mai nouă și mai puternică a navei de bandă largă a SpaceX. Aceștia sunt de fapt mai mari decât versiunea anterioară Starlink, dintre care aproximativ 50 pot încăpea pe un Falcon 9, dar sunt „mini” în comparație cu sateliții finali V2, nave spațiale de 1,25 tone care se vor lansa la bordul SpaceX.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Mini-urile V2 includ tehnologii cheie – cum ar fi antene mai puternice cu matrice fază și utilizarea benzii E pentru backhaul – care vor permite Starlink să ofere de aproximativ 4 ori mai multă capacitate per satelit decât iterațiile anterioare”, a declarat SpaceX prin Twitter în februarie.

Citește și