• Vulcanul Kerinci de pe insula Sumatra din Indonezia a erupt miercuri la ora locală 05:46 (22:46 GMT marți), aruncând cenușă groasă și cenușie gri până la 900 de metri în aer.
  • Vulcanul, situat la 3.805 metri deasupra nivelului mării, se află acum la al doilea nivel de pericol.
  • Oamenii sunt îndemnați să își pregătească măștile pentru a se proteja de riscurile cenușii vulcanice și să fie pregătiți să evacueze în orice moment.

Vulcanul Kerinci de pe insula Sumatra din Indonezia a erupt miercuri la ora locală 05:46 (22:46 GMT marți), aruncând cenușă groasă și cenușie gri până la 900 de metri în aer, potrivit agenției Xinhua.

Seismograma a înregistrat erupția timp de 8 minute și 20 de secunde, cu o coloană de cenușă care se îndrepta spre est și nord-est” , a declarat Irwan Safwan, un observator de la postul de observare a vulcanului Kerinci.

Vulcanul, situat la 3.805 metri deasupra nivelului mării, se află acum la al doilea nivel de pericol, potrivit lui Safwan.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Autoritățile au avertizat oamenii să se țină departe de zona de pericol pe o rază de 3 km în jurul craterului și să se îndepărteze de râurile care se varsă în munte.

De asemenea, oamenii sunt îndemnați să își pregătească măștile pentru a se proteja de riscurile cenușii vulcanice și să fie pregătiți să evacueze în orice moment.

Guvernul provinciei Jambi construiește în prezent o rută de evacuare care trece prin Parcul Național Kerinci-Seblat.