• Companiile pot integra soluții de Inteligență Artificială în procesele lor operaționale.
  • Este esențială creșterea investițiilor în infrastructura digitală și în educația tehnologică a populației.
  • Economia României ar putea beneficia de o creștere de 13,5%, potrivit Techcelerator, datorită utilizării extinse a Inteligenței Artificiale.

Într-o eră în care tehnologiile bazate pe Inteligența Artificială câștigă teren la nivel global, România se confruntă cu provocări și oportunități semnificative. În timp ce companiile pot beneficia de creșteri promițătoare ale veniturilor prin integrarea Inteligenței Artificiale, decalajul față de alte țări europene rămâne o problemă. O analiză a agenției de comunicare Businessing și Gov-Smart, arată că, în următorii ani, companiile care integrează Inteligența Artificială în activitățile lor ar putea înregistra creșteri semnificative ale veniturilor, cu procente între 6 si 10%.

Companiile pot integra soluții de Inteligență Artificială în procesele lor operaționale, automatizând de exemplu sarcini repetitive și optimizând deciziile de afaceri. Investițiile în formarea angajaților și colaborarea cu start-up-uri tehnologice pot de asemenea contribui la implementarea eficientă a A.I.

Ce măsuri concrete sunt necesare pentru a reduce decalajul față de restul Europei în integrarea A.I?

Este esențială creșterea investițiilor în infrastructura digitală și în educația tehnologică a populației. De asemenea, sprijinul din partea guvernului pentru inovație, sub formă de fonduri și inițiative de e-guvernare, va ajuta la accelerarea adoptării A.I. în sectorul privat și cel public.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Mai mult, se estimează că până în 2030, economia României ar putea beneficia de o creștere de 13,5%, potrivit Techcelerator, datorită utilizării extinse a Inteligenței Artificiale în mediul de afaceri, iar potrivit Strategiei Naționale în domeniul Inteligentei Artificiale, până în 2027, o proporție de 20,5% din fondurile din PNRR, adică o sumă de peste 5 miliarde de EUR ar urma să fie investită în dezvoltarea infrastructurii digitale și încurajarea introducerii sistemelor A.I. atât în serviciile publice, cât și în cele private, potrivit Strategiei Naționale în domeniul Inteligenței Artificiale.

Citește și