• ONU adună experți pentru a discuta despre inteligența artificială, inclusiv despre speranțe și preocupări.
  • Amandeep Gill: Sunt multe modalități prin care guvernele pot influența direcția pe care A.I. o ia.
  • Amandeep Gill: A.I. este o speranță pentru domeniile de sănătate educație, agricultură și securitate.

În această toamnă, ONU va convoca un grup consultativ special pentru inteligența artificială. Oficialii vor discuta despre speranțe, preocupări și întrebări legate de AI. Amandeep Gill, unul din oficilii de top a dat în exclusivitate un interviu pentru Associated Press.

Una dintre întrebările de mare interes este, dacă guvernele pot influența direcția pe care AI o ia, la care Gill a răspuns că sunt foarte multe modalități. Nu este vorba doar de reglementarea împotriva utilizării greșite și a vătămărilor, statul de drept nu este subminat, dar este vorba și de promovarea unui ecosistem de inovație divers și incluziv, astfel încât să existe o concentrare mai mică a puterii economice și oportunitățile să fie mai disponibile.

Amandeep Gill: Inteligența artificială este o parte a societății plină de speranță

Guvernarea A.I. este foarte importantă pentru a minimiza riscurile, a maximiza oportunitățile. Tutuși Gill spune că A.I. este „o parte a societățiii plină de speranță”. Ceea ce încântă cu adevărat este potențialul în Obiectivele de Dezvoltare Durabilă prin utilizarea A.I., în special în domeniile importante: de sănătate, agricultură, securitate alimentară, educație. Ceea ce poate ar îngrijora este faptul că duce la o concentrare mai mare a tehnologiei și a puterii economice în câteva mâini.

Recomandări

ATENȚIE, CIP DEFECT
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE

Acestea pot fi persoane și companii foarte bine intenționate, dar democrația prosperă în diversitate, în concurență și deschidere. Tot Gill spune că, nu ne rămâne decăt să sperăm că luăm direcția corectă și că A.I. nu devine un mijloc de a subverti democrația, de a amăgi societatea în general și de a ne reduce umanitatea. Astea ar fi preocupările lui Gill, dar în general este foarte optimist în ceea ce privește A.I.

Citește și: