• WhatsApp a dezvăluit o nouă funcție prin care oamenii pot crea avatare personalizate.
  • Personajele personalizabile sunt deja disponibile pe Facebook și Instagram.
  • Acestea pot fi folosite ca imagine de profil sau pot fi trimise sub forma unuia dintre cele 36 de autocolante personalizate.

Utilizatorii WhatsApp pot crea o versiune digitală a propriei persoane din miliarde de combinații de diverse stiluri de păr, trăsături faciale și ținute”. Avatarul poate fi folosit ca imagine de profil sau poate fi trimis sub forma unuia dintre cele 36 de autocolante personalizate care reflectă diferite emoții și acțiuni.

Acestea îți arată fața caricaturală care îți reprezintă starea de spirit, aplaudând, făcând cu ochiul, gândind și umplând chat-ul cu lacrimi. Meta a implementat deja această funcție pe Facebook și Instagram, dar acum și utilizatorii de pe WhatsApp se pot juca cu modalități de a se reprezenta fără a folosi o fotografie reală.

Este important pentru companie, deoarece reprezintă viziunea timpurie a ceea ce Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, speră că va duce în cele din urmă la un Metaverse în care oamenii pot lucra și se pot juca prin intermediul propriilor avatare. Conceptul este văzut ca fiind viitorul internetului și ar estompa granițele dintre lumea fizică și cea digitală.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Zuckerberg a descris acest concept ca fiind un internet întrupat”. Termenul de metavers”, inventat în 1992 în romanul distopic Snow Crash”, este folosit pentru a descrie spații imersive, partajate, accesate prin diferite platforme, în care converg fizicul și digitalul.

Anunțând introducerea noii funcții pe WhatsApp, Zuckerberg a scris pe Facebook: Aducem avatarele pe WhatsApp! Acum puteți să vă folosiți avatarul ca autocolant în chat-uri. Mai multe stiluri vor apărea în curând în toate aplicațiile noastre.

Meta spune că speră să stimuleze atât confidențialitatea, cât și personalizarea. Trimiterea unui avatar este o modalitate rapidă și distractivă de a împărtăși sentimente cu prietenii și familia, a scris compania într-o postare pe blog. Poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a te reprezenta fără a folosi fotografia ta reală, astfel încât să te simți mai retras. Funcția de avatare a WhatsApp a fost lansată încet, de câteva luni, pentru beta testeri atât pe Android, cât și pe iOS, potrivit WABetaInfo, dar de astăzi va fi disponibilă pentru toți utilizatorii de pe mobil.

Pentru mulți oameni, aceasta va fi prima dată când creează un avatar și vom continua să oferim îmbunătățiri de stil, inclusiv iluminare, umbrire, texturi de stil de păr și multe altele care vor face ca avatarele să fie și mai bune în timp, se mai arată în postarea de pe blog.

Sperăm că vă veți bucura de crearea și partajarea avatarurilor, care vor fi lansate de astăzi pentru utilizatorii de pretutindeni. Avatarul Meta este unul dintre numeroasele personaje virtuale disponibile pe diferite platforme și aplicații de mesagerie, inclusiv Bitmoji. Aceste personaje 2D sunt acum deținute de Snap, în timp ce atât Apple, cât și Samsung oferă, de asemenea, avatare sub forma Memoji și, respectiv, AR Emoji.

Rămânând pe tema metaversului, Facebook a lansat anul trecut o aplicație de întâlniri în realitate virtuală numită Horizon Workrooms, care speră că într-o zi va putea rivaliza cu aplicații precum Zoom și Skype. Aplicația permite utilizatorilor să organizeze întâlniri de tip boardroom” cu avatarurile din desene animate ale colegilor lor și face parte din ambiția lui Zuckerberg de a transforma Facebook într-un metavers” futurist. Chiar și Zuckerberg are propriul său avatar, pe care l-a prezentat în cadrul unei demonstrații.