• În metavers a apărut un nou caz de hărțuire sexuală. O femeie spune că doi bărbați vorbeau obscen despre avatarul ei.
  • O cercetătoare spune că a fost agresată în una din lumile imaginare din metaverse, Meta Horizon Worlds.
  • Horizon Worlds este în prezent disponibil numai pentru utilizatorii din SUA și Canada.


Metaversul este spațiul tuturor posibilităților. Apar tot mai des episoadele de hărțuire sexuală în realitatea virtuală.

O cercetătoare spune că a fost agresată în una din lumile imaginare din metaverse, Meta Horizon Worlds. Ea povestește că avatarele a doi barbati care beau o sticla de vin, tot virtual, vorbeau obscen despre avatarul său. Femeia spune că a trecut prin clipe de groază pentru că unul dintre bărbați s-a apropiat extrem de mult de varianta ei virtuală.

La începutul anului o altă femeie a povestit că avatarul ei a fost violat în metavers, la doar 1 minut după ce s-a conectat pe platformă. Femeia a spus că varianta ei virtuală a fost înconjurată de 4 bărbați care au hărțuit-o verbal și sexual.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Horizon Worlds este în prezent disponibil numai pentru utilizatorii din SUA și Canada. Avatarurile din platformă au un aspect simplificat, de desene animate.

Metaversul se referă la realitatea virtuală 3D care simulează viața reală, conținând avatare holografice și videoclipuri.

Termenul metavers se crede că a fost folosit pentru prima dată în romanul științifico-fantastic al lui Neal Stephenson din 1992, Snow Crash, în care și-a imaginat avatare asamblate în lumi virtuale.

Avatarul este profilul fizic al utilizatorului, care rămâne vizibil pentru celelalte persoane din realitatea virtuală.