• Lenovo primește undă verde pe infrastructura 5G.
  • CSAT: Lenovo nu creează un risc de securitate.
  • Adrian Zuckerman: „Guvernul român a făcut o mare greșeală

Scandalul Lenovo 5G ia valențe noi. Adrian Zuckerman, fostul ambasador al Statelor Unite la București critică guvernul pentru aprobarea companiei chineze în România.

„America încearcă să limiteze chinezii și românii fac exact pe dos, e o mare mare greșeală”, transmite el, pentru Aleph Business.

CSAT dă răspunsul: „Lenovo nu reprezintă un risc! Compania mamă funcționează după legile din Hong Kong. Iar Hong Kong are alt statut față de alte orașe din China. Are un sistem legal propriu, granițe proprii și drepturi garantate, dreptul la adunare și dreptul la liberă exprimare”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
GOOGLE DĂ BANI GREI LA APPLE
GEN Z SE DISTREAZĂ CU POWERPOINT-URI

„Guvernul român a făcut o mare greșeală”

„Guvernul român, în opinia mea a făcut o mare greșeală că a aprobat o companie chineză numită Lenovo să participe, să aibă dreptul să participe la clădirea de infrastructură 5G, care a fost o lege trecută acum 2 ani, la începutul lui 2021, care spune că companiile chineze nu pot să aibă loc aici și acum le-a dat voie lui Lenovo, care este o mare greșeală în două rânduri. Unu, lasă chinezii să intre să clădească aceste rețele 5G care e un pericol la securitatea națională a României și la securitatea națională a altor state care au de-a face cu România, inclusiv America”.

„America încearcă să limiteze chinezii și românii fac exact pe dos, e o mare mare greșeală”.

Citește și: