• AI-ul va accelera procesul de creație și inovație în IT.
  • Creativitatea și gândirea critică vor deveni mai importante.
  • Inteligența artificială va influența chiar și domeniile creative și artistic.

Diploma în IT nu va mai fi decisivă pentru o carieră în tech. Inteligența Artificială va permite oricui să creeze noi produse tehnologice fără cunoștințe tehnice. Asta este opinia directorului pentru AI de la IBM, Matthew Candy, care observă impactul Inteligenței Artificiale în domeniul tehnologiei.

IBM dezvăluie o schimbare majoră în industria tehnologică. Diploma de informatică nu mai este esențială pentru carierele în tech, datorită AI, scrie Insider. Candy afirmă că AI va permite persoanelor fără abilități tehnice să construiască produse mai rapid, accentuând importanța gândirii critice și creative. Creativitatea va deveni esențială, deoarece AI va prelua sarcinile repetitive, lăsând mai mult spațiu pentru procese de gândire inovatoare și creative.

Opinia este împărtășită și de alți lideri din domeniul tehnologic. Vicepreședintele LinkedIn Aneesh Raman într-un interviu la podcastul Microsoft „Worklab” în noiembrie i-a spus gazdei Molly Wood că se așteaptă ca ascensiunea AI să pună un accent mai mare pe abilitățile soft, spre deosebire de cele tehnice.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT

Cum va influența AI domeniul artelor și felul în care se vor face angajările

Candy sugerează că tehnologia AI pentru generarea imaginilor va permite oamenilor să preia roluri de designeri, chiar fără un grad academic în grafică sau artă. AI va permite persoanelor fără studii artistice sau de design să preia roluri în aceste domenii, extinzând astfel accesul la cariere creative.


Totul indică faptul că AI reduce importanța calificărilor tehnice, mărind valoarea abilităților non-tehnice. IBM, de exemplu, a oprit angajările în roluri ce pot fi înlocuite de AI. 30% din rolurile de back office pot fi înlocuite de AI și automatizare în cinci ani, după cum spunea si CEO ul IBM, Arvind Krishna, pentru Bloomberg.

În martie, Goldman Sachs a publicat un raport în care spunea că peste 300 de milioane de locuri de muncă ar putea fi afectate de AI, care aduce schimbări pentru it-sti, dar și oportunități pentru cei care au alte calități căutate de angajatori.

Citește și